Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Prvi mačići se u vodu bacaju

20.09.2021. 07:02


Košarkaši Sonik Puntamike poraženi su na otvaranju nove sezone hrvatskog prvenstva. U potpuno jednostranoj utakmici, bolji od Kuliševih momaka bio je VROS rezultatom 89:66. Premda su Puntamičani napravili prvi »mini break« pobjegavši tricom Ivana Vučića na 2:7, već je na samom otvaranju bilo vidljivo da Vrijednosnice nipošto nisu momčad koju valja podcijeniti. Nije trebalo dugo čekati da Osječani uhvate željeni ritam i vrate utakmicu u egal, nakon čega je na scenu stupio Đorđe Topolović koji je sa 17 poena u prvih sedam minuta stvarao velike probleme zelenoj obrani. Upečatljiva dionica 20-godišnjaka iz Gradiške natjerala je trenera Stipu Kuliša na prve veće rotacije, no domaćini se nisu dali smesti pa se u drugu dionicu tek nakon trice Petra Marića ušlo s 28:18 za slavonski sastav.


Loša obrana
Zadrani nisu imali odgovor na dobar protok lopte košarkaša Vrijednosnice, a kada se sredinom prvog poluvremena razigrao i Šime Lisica semafor je pokazivao neugodnih minus 17 iz perspektive Sonika (39:22). Razliku je nedvojbeno stvarao i veliki broj izgubljenih lopti »Zelenih«, čak deset u tim trenucima, pa nije trebalo dugo čekati ni da se VROS odvoji na okruglih plus 20 (44:24).
– Prvenstveno mentalno nismo odgovorili zahtjevima utakmice te smo odmah na otvaranju upali u velike probleme. Pokazali smo određenu obrambenu neodgovornost kojom smo razigrali suparnika, nakon čega se nikako nismo mogli vratiti u susret – kazao je trener Kuliš.


Neuigrani Puntamičani
Nastavak nije donio veće promjene. Makoi je nastavio »udarati ritam« domaćim napadima, a isti je igrač u 28. minuti pogodio za okruglih plus 30 (71:41), pa smo do kraja gledali mirno odrađivanje posla domaćeg sastava. Iz dosta skromne igre Puntamike valja spomenuti tek kratkotrajnu iskru u vidu dviju vezanih trica Gabriela Marića na početku posljednje dionice i nekoliko dobrih poteza u samoj završnici za ublažavanje rezultatski visokog poraza.
– Nedostaje nam period zajedničkog treninga jer smo dosta kasno složili igrački kadar, što se i vidi na igri. Prvo je kolo i trebamo napraviti analizu i ispraviti ono što se ispraviti može te se pripremiti za drugo kolo – dodao je Kuliš.
Najefikasniji u pobjedničkim redovima bili su Đorđe Topolović i Anyiarbany Makoi s 23, odnosno 20 poena, dok su Sonik predvodili Pavle Marčinković s 13 koševa, sedam skokova i pet asistencija te Petar Marić i Marko Jurič s po 12 poena. Puntamičani u sljedećem kolu dočekuju Šibenku te se nadaju da će se protiv momčad Damira Milačića pružiti bolje izdanje.




Mandić: Iznenadili smo Puntamiku
Zadrani su u Osijek doputovali kao papirnati favoriti, no 40 minuta košarke u maloj dvorani Gradskog vrta pružilo je dijametralno suprotnu sliku. Uvjerljiva predstava na koncu je iznenadila i same domaćine.
– Sretni smo što smo na otvaranju sezone upisali pobjedu na domaćem terenu. Kao što govori konačni rezultat, ali i sam tijek utakmice, iznenadili smo Sonik Puntamiku. Trebamo nastaviti naporno trenirati i što je moguće bolje se spremiti za sljedeću utakmicu protiv Zaboka – izjavio je strateg domaće momčadi Marko Mandić.


VROS 89 – SONIK P. 66


(28:18, 26:9, 19:16, 16:23)
OSIJEK – Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 75. Suci: Alfred Jovović, Jelena Tomić i Goran Rogić.
VROS: Makoi 20, Lisica 14, Tomljenović, Bošnjak 17, Topolović 23, Filipović, Tokić 2, Špehar 2, Porobić 11, Jurić, Kurepa. Trener: Marko Mandić.
SONIK P.: P. Marić 12, Palčić, Šarlija 10, Marčinković 13, Vučić 9, Jurič 12, Jošić 2, G. Marić 6, Zelanto, Keserović, Kolomoisky, Prskalo 2. Trener: Stipe Kuliš.


Rezultati 1. kola
Zadar – Zabok        77:51
VROS Sonik P.        89:66
Šibenka – Gorica        56:73
Alkar – Cibona        54:85
Furnir – Škrljevo        83:91
Cedevita J. – Split (srijeda, 22. rujna)