Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Torbarina i Brkić skrojili akciju za posedarsku atrakciju

20.09.2021. 07:10


Drugi »županijski derbi« u Trećoj HNL opet je pripao Posedarcima. Nakon što su u u prvome kolu slavili u Biogradu na Moru, ovoga puta Hrvatski vitez Posedarje se s tri boda vratio i iz Zadra. Momčad Josipa Butića slavila je na Stanovima u utakmici 5. kola pobijedivši rezultatom 0:1 i na taj način zadržala ulogu prvog pratitelja Jadrana LP na vrhu trećeligaške ljestvice s 12 osvojenih bodova u pet susreta. Pogodak vrijedan tri boda zabio je Ivan Brkić nakon što ga je u 78. minuti idealno poslužio Karlo Torbarina. Momčad Zadra dominirala je cijelu utakmicu, stvarala šanse, ali gol nisu uspjeli postići. Ovo je drugi poraz momčadi Želimira Terkeša nakon što su na identičan način poraženi od Zmaja protiv kojeg su također imali punu dominaciju. Realizacija je očito rak rana momčadi sa Stanova i ako se pojačaju na mjestu napadača teško ih se ove sezone može svrstati među favorite Lige. Posedarci su na Stanovima ostvarili ono po što su i došli. Praktički su cijelu utakmicu igrali klasičan »bunker« i opasno prijetili iz kontri i polukontri. Bili su strpljivi, koncentrirani i malo toga su »poklonili« Zadranima. Josip Butić je sa svojim stručnim stožerom složio dobitnu strategiju koju su igrači sproveli u djelo. Istini za volju vrlo lako je sve moglo otići u suprotnome smjeru da je Vukadinović u 2. minuti zabio iz velike prilike koju su režirali Zadrani. Ali to se nije dogodilo i Posedarci imaju pravo slaviti pobjedu koju su izvojevali na Stanovima što su sa svojim navijačima i napravili nakon posljednjeg sučevog zvižduka.


Vukadinovićeva prigoda
U 2. minuti velika prigoda za Zadar. Majić je na lijevom boku odigrao povratnu loptu za Pranića koji iz prve centrira. Loptu u šesnaestercu gostiju smiruje Vukadinović i gađa suprotni kut, ali Karlo Jurjević krajnjim naporom brani njegov udarac. U 14. minuti prijete gosti iz Posedarja. Josip Brkić je s lijeve strane odigrao povratnu loptu za Ivana Brkića koji se nalazio na rubu šesnaesterca. Ovaj je uputio oštru prizemnu loptu, a ona je na putu »liznula« desnu vratnicu Pinčićeva gola. Dvije minute kasnije momčad sa Stanova ima dobru priliku doći do vodstva. Majić je uputio bombu s 18 metara, Karlo Jurjević krajnjim naporom boksa loptu i spriječava vodstvo domaćina. U 22. minuti Majić pokušava udarcem s 30 metara iznenaditi gostujućeg vratara, ali nije dovoljno precizan. U 27. miuti Banović je s 18 metara oštro tukao, ali se od gostujućeg bloka lopta odbija u korner. Ivan Brkić je u 36. minuti nakon gužve u šesnaestercu Zadra pokušao iznenaditi Pinčića, ali njegov udarac bio je premlak. Josip Brkić je u 38. minuti pokušao iskosa s ruba šesnaesterca, lopta je ponovno završila u bloku suparničke momčadi. U 43. minuti Begonja s ruba šesnaesterca gađa suprotni kut vratara Jurjevića koji fantastičnom intervencijom spašava svoja vrata. To je bila ujedno i posljednja prilika u prvom poluvremenu u kojem je Zadar dominirao svih 45 minuta, ali tu dominaciju nije uspio okruniti pogotkom. S druge strane HV Posedarje je prijetilo iz kontri i u nekoliko navrata na muke stavilo obranu domaćina, ali to nije uspjelo konkretizirati.


Opasne kontre
U nastavak utakmice obje momčadi ulaze s istim sastavima koji su završili prvi dio. Nakon jedne kontre HV Posedarja koja nije realizirana do kraja, u 56. minuti prijeti Zadar. Majić je s ruba šesnaesterca malo iskosa gađao suprotni kut gostujućeg gola. Ipak, njegov udarac nije bio dovoljno precizan. Igra se u prvih dvadeset minuta nastavka prilično razvodnila na što je sigurno utjecalo i sparno vrijeme koje je vladalo na Stanovima. Igrala se 67. minuta kada je Banović okomitom loptom pronašao Majića koji iz prve tuče preko gola. U 72. minuti Begonja je izborio slobodnjak na 18 metara po sredini gola. Jerbić je gurnuo loptu za Majića koji je dolazio s desne strane, ali Majić ponovno nije namjestio ciljnike. Minutu kasnije Jurić je okušao na drugoj strani udarac s 20 metara, Pinčić je siguran. U 77. minuti nakon kornera s lijeve strane Domagoj Torbarina tuče glavom, lopta je preletjela malo iznad grede. I onda je u 78. minuti HV Posedarje povelo. Karlo Torbarina se majstorski ušetao u šesnaesterac domaćih na desnoj strani i odigrao povratnu loptu za Ivana Brkića koji je došao iz drugog plana i sa osam metara pogađa Pinčićevu mrežu – 0:1. U 82. minuti Majić je iz slobodnog udarca s 18 metara iskosa direktno gađao gostujući gol, ali Jurjević odlično brani. Pranić je u 89. minuti odlično centrirao za Banovića koji glavom tuče, ali lopta prolazi malo pored vratnice. Zadar je u posljednjih desetak minuta sve karte bacio u napad, ali nije uspio izjednačiti. I Bodovi su otputovali u Posedarje.




ZADAR 0 – HV POSEDARJE 1
ZADAR – igralište na Stanovima. Gledatelja: 400. Sudac: Dario Kulušić (Šibenik). Pomoćnici: Mikula Štampalija (Tribunj) i Ante Severinski (Vodice). Strijelci: 0:1 Ivan Brkić (78’). Žuti kartoni: Begonja, Zdrilić (Zadar), Smokrović, Klanac, Tokić (HV Posedarje). Crveni:
ZADAR: Pinčić, Iveljić, Rokov, Banović, Blažević, Begonja, Majić, Jerbić, Vukadinović (od 65’ Zdrilić), Pranić, Kulaš (od 79’ Iličić). Trener: Želimir Terkeš
HRVATSKI VITEZ POSEDARJE: K. Jurjević, Klanac, I. Brkić (od 87’ Gambiraža), D. Torbarina, Rončević (od 87’ Kovač), Smokrović (od 56’ Jurić), Kevrić (od 63’ Ivandić), J. Brkić, Tokić, J. Jurjević, K. Torbarina (od 87’ Jurjević-Adžić). Trener: Josip Butić.


Treća HNL jug
5. kolo: Zadar – Hrvatski vitez Posedarje 0:1 (Brkić 78’), Primorac (B) – Zagora 3:2 (Marić 82’, Lazarevski 87’, Vodopija 88’// Lukić 14’, Ćaleta 33’)Junak – Zmaj 3:1 (Vučković 6,, Mastelić 62,, 67,-11m // Rašić 78,-11m), GOŠK –, Neretva 2:0 (Smrdelj 48,, Sršen 90’+1), Jadran LP – Vodice 7:2 (Mark. Musulin 14,, 30,, 70,, Krešić 16,, Kalfić, Mart. Musulin // Malenica 12,, Alispahić), Kamen – Split 0:1 (B. Kukoč 46,), OSK – Hrvace 1:1 (Tadić 9, // Grgat 90’+1), Uskok – Sloga 1:1 (Štimac 43, // Pezo 62,). Urania – Neretvanac.
1. Jadran LP       5       4       1       0       13:4       13
2. HV Posedarje       5       4       0       1       7:3       12
3. Sloga (M)       5       2       3       0       7:4       9
4. Junak       5       3       0       2       8:6       9
5. Uskok       5       2       2       1       8:6       8
6. GOŠK Du       9       5       2       2       15:3       8
7. Primorac (B)       5       2       1       2       12:10       7
8. Hrvace       5       1       4       0       7:5       7
9. Neretva       5       2       1       2       9:8       7
10. Zagora       5       2       0       3       8:8       6
11. Neretvanac       4       1       2       1       6:5       5
12. Kamen       5       1       2       2       4:4       5
13. Zadar       5       1       2       2       4:5       5
14. Split       5       1       2       2       7:10       5
15. OSK       5       0       4       1       6:7       4
16. Zmaj (M)       5       1       1       3       3:7       4
17. Vodice       5       0       2       3       4:17       2
18. Urania       4       0       1       3       3:9       1


VLATKO BLAŽEVIĆ, IGRAČ ZADRA


Imamo igru, ali nedostaje realizacija
– Imali smo dominaciju tijekom cijele utakmice i stvarali šanse, ali nikako ne možemo zabiti pogodak. S druge strane iz jedne naše pogreške u cijeloj utakmici primili smo gol. Ovo nam se ponavlja već drugi put nakon što smo na isti način poraženi od Zmaja iz Makarske. Imamo igru, ali definitivno nam nedostaje realizacija. Moramo biti strpljivi i pod hitno popraviti igru u završnici.


KARLO JURJEVIĆ, VRATAR HV POSEDAJA


Naša strategija urodila je plodom
– Bila je ovo tvrda i teška utakmica za nas, ali sa sretnim završetkom. Ciljano smo Zadru prepustili dominaciju i koncentrirali se na kontre i polukontre. Na kraju je takva strategija urodila plodom. Bili smo strpljivi tijekom cijele utakmice, postavili smo dvostruki blok ispred našeg gola i odlično se branili. Na kraju smo ostvarili ono što nam je i bio cilj u ovoj utakmici, osvojili tri boda.