Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Novi pokušaj ulaska u Drugu ligu

Autor: Šime Ćurko

19.10.2012. 22:00
Novi pokušaj ulaska u Drugu ligu

Foto: Sebastian GOVORČIN



Radom u klubu, posebno s mlađim kategorijama, i kvalitetom koju imamo prerasli smo trećeligaški rang – smatra Stipe Bjeliš, predsjednik kluba


Treću sezonu zaredom, a četvrtu ukupno u kratkoj povijesti kluba (osnovan 2008. godine) rukometaši Arbanasa nastupat će u Trećoj ligi – jug. Prve sezone “crveno-crni” se nisu najbolje snašli u seniorskom rangu, potom su godinu dana uzeli stanku, a prije dvije sezone krenuli su ponovno. U međuvremenu nastavili su raditi s mlađim kategorijama što im je pomoglo u okupljanju seniorskog pogona.
U 1. kolu danas (subota, 18.30 sati) Arbanasi su domaćini Opuzenu.
– Naš je cilj ulazak u Drugu ligu, a to znači osvajanje titule prvaka – kaže Stipe Bjeliš, predsjednik Arbanasa.
Istu najavu Bjeliš je u javnost poslao i prošle sezone nakon koje je njegova momčad s 10 pobjeda i šest poraza završila na četvrtom mjestu. I u sezoni 2010./11. Arbanasi su bili četvrti.
– Možda je ta moja najava malo sputala igrače, posebno one mlađe. Međutim, mi ne skrivamo naše ambicije, a one su ulazak u Drugu ligu. Radom u klubu, posebno s mlađim kategorijama, i kvalitetom koju imamo prerasli smo trećeligaški rang. Opet, svjesni smo da ćemo sve to morati pokazati na parketu.
U Trećoj ligi je devet klubova, od čega i tri sastava klubova koji igraju viši rang. To su Biograd, Hrvatski dragovoljac i Marina Kaštela.
– Prema mojim informacijama najveće ambicije za prvo mjesto ima Marina Kaštela i očekujem da će nam oni biti glavni konkurenti. Kod tzv. drugih momčadi je uvijek upitno s kojim će igračima doći na koju utakmicu. Ostali klubovi su uglavnom s mladim igračima, premda se uvijek nađe i onih u ozbiljnim rukometnim godinama. Ipak, ne trebamo se previše zamarati konkurencijom nego pokušati sve da bismo mi bili pravi.
U odnosu na prošlu sezonu Arbanasi su ostali baz Paola Galešića, kružnog napadača, koji je otišao u Biograd gdje su i vraćena tri mlađa igrača Jakov Ćavar, Lovre Krpeta i Dražen Petrović. Paolo Krstić, Toni Matešić i Marko Pedić otišli su na studij i time je njihova karijera u Arbanasima, makar privremeno, završila. Novi igrači su iskusni Ivan Marinović, srednji vanjski, nekadašnji igrač Zadra, koji je lani igrao za drugoligaša Maksimir. Iz Zadra je došao vratar Jakov Svorcina, a moguće je da za Arbanase zaigra i Damir Samaržija, iskusni ljevak, također nekadašnji igrač Zadra.
– Nije zanemarivo ni to da su mladi igrači koji su ostali od prošle sezone godinu dana stariji jer je za njih svaka sezona u seniorskoj ligi važno iskustvo – zaključuje Bjeliš.