Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Pronađene sestre u moru pored Ugljana u smrt su otišle s naprtnjačama punim kamenja

20.10.2018. 11:38
Pronađene sestre u moru pored Ugljana u smrt su otišle s naprtnjačama punim kamenja


Dvije pedesetogodišnjakinje koje su u srijedu i četvrtak pronađene u moru kod otoka Ugljana, preminule su uslijed utapanja što je službeno potvrdila I PU zadarska.
Nakon kriminalističkog istraživanja i provedene obdukcije utvrđeno je da se radi o dvije rodbinski povezane žene u dobi od 53 i 58 godina s osječkog područja, koje su prethodno zajedno boravile u apartmanu u Ždrelcu na otoku Pašmanu. Provedenom obdukcijom utvrđeno je da je njihova smrt nastupila utapanjem u moru u predjelu Rta Karantun na Ugljanu, nasuprot Ždrelca, tijekom prošlog tjedna.
Kako neslužbeno doznajemo obje žene su živjele same te su zajedno došle na odmor, pa tako nitko nije ni znao da su nestale. 
Kriminalističkim istraživanjem isključeno je postojanje elemenata kaznenog djela, a o događaju  je policija dostavila izvješće Županijskom državnom odvjetništvu koje je potvrdilo da je uzrok smrti dviju sestara bilo dogovoreno dvostruko samoubojstvo, a ne tragično utapanje kako se u početku mislilo.
Kako neslužbeno doznajemo na mjestu događaja pronađeni su dokazi koji su ukazali na činjenicu da su s namjerom oduzele svoje živote. Naime, preminule sestre ostavile su oproštajno pismo iz kojeg je jasno kako su donijele zajedničku odluku o samoubojstvu.
Prema navodima istražitelja, čini se kako su žene izabrale smrt utapanjem uz pomoć naprtnjača koje su prethodno napunile kamenjem koje su ih povukle na dno i odvele u sigurnu smrt.
Nalazi obdukcije pokazali su kako je smrt kod obje sestre nastupila prije pet, odnosno šest dana. Pronađene su u kupaćim kostimima u poluraspadajućem stanju.
Na tijelima nisu imale tragove nasilja te je isključena sumnja na smrt počinjenjem kaznenog djela, a rane na tijelima nastale su uslijed smrti te djelovanja mora u dužem vremenskom razdoblju.
Ovo je već drugo dvostruko samoubojstvo u nepunih mjesec dana. Slično su svoje živote oduzela dvojica dvadesetogodišnjaka u automobilu u šumi na Musapstanu. Oni su se pak odlučili na opciju spajanja cijevi ispušnog sustava s kabinom automobile te je smrt nastupila gušenjem.