Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Medicinskoj školi priznanje Saveza dijabetičkih udruga

19.11.2011. 23:00
Medicinskoj školi priznanje Saveza dijabetičkih udruga


Upravo nas je Zadarska dijabetička udruga predložila za dobivanje priznanja od najbrojnijeg saveza u
Hrvatskoj
i sretni smo i ponosni što je u našu školu stiglo još jedno priznanje, kazao je Davor Vidaković


Zadarskoj Medicinskoj školi Ante Kuzmanića prošlog je ponedjeljka na Svjetski dan šećerne bolesti uručeno godišnje priznanje Saveza dijabetičkih udruga Hrvatske, za osobit doprinos u radu, razvitku i promicanju ugleda Saveza. Kako je kazao Davor Vidaković, ravnatelj Medicinske škole Ante Kuzmanića, ova im je plaketa uručena na svečanosti koja je upriličena u Europskom domu u Zagrebu, a za ovu ih je prestižnu nagradu predložila Zadarska dijabetička udruga.
– Pozadina dobivanja ovog priznanja je naša dugogodišnja suradnja sa Zadarskom dijabetičkom udrugom i to kroz često organiziranje akcija mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi. Upravo nas je ova Udruga predložila za dobivanje priznanja od najbrojnijeg saveza u Hrvatskoj i sretni smo i ponosni što je u našu školu stiglo još jedno priznanje, kazao je Vidaković, napomenuvši da je posljednja akcija u suradnji sa Zadarskom dijabetičkom udrugom upriličena prošlog ponedjeljka, a iduću će organizirati već u subotu 26. studenog, na Narodnom trgu ili u prostorima Gradske uprave, u slučaju lošeg vremena.
Kako je najavio, ovoj će se akciji pridružiti i zadarska Hotelijersko-turistička i ugostiteljska škola, čiji će učenici promovirati zdravu hranu, s obzirom na to da upravo prehrana ima važnu ulogu u prevenciji i liječenju šećerne bolesti.
– Ovakve akcije su izuzetno važne jer je dijabetes jedna od pošasti današnjice, koja se javlja bez simptoma, pa upravo ovakve akcije uvijek iznjedre nove bolesnike, što doprinosi pravovremenom otkrivanju bolesti, kazao je Vidaković.