Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Na Jadranu crveni meteoalarm zbog orkanske bure, za vikend stiže osjetno zahlađenje

20.11.2020. 08:54


Za veći dio Jadrana danas je na snazi narančasti stupanj meteoalarma, a za podvelebitsko područje i crveni. Razlog su najavljeni udari bure, koji bi na kvarnerskom području mogli dosezati i od 110 do 160 kilometara na sat.
“S promjenom vremena će u mnogim krajevima biti oborina, uglavnom u malim količinama, te jakog i olujnog vjetra, ali i razvedravanja, pa će od subote ponovno biti većinom suho te sve stabilnije i mirnije. No, često olujna bura, mjestimice na udare i orkanska, prouzročit će probleme u prometu i tijekom subote, gdjegod još i u nedjeljno jutro.
Za vikend će osjetno zahladnjeti pa će temperaturnih “minusa” u većini unutrašnjosti biti već u subotu, te posebice u nedjelju ujutro, a manjih i rjeđih i kasnije. Osim na mraz, od nedjelje će se opet po nizinama unutrašnjosti, osobito središnje i istočne Hrvatske, trebati prilagođavati i na maglu i niske oblake, dok će u južnijim krajevima te posebice u gorju i na Jadranu biti sunčano, u novome tjednu uz ponovni porast temperature na iznadprosječno visoke vrijednosti za ovo doba godine”, kaže HRT-ov meteorolog Zoran Vakula.