Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

HAC Benkovcu treba isplatiti 17 milijuna kuna

19.12.2011. 23:00
HAC Benkovcu treba isplatiti 17 milijuna kuna


Vijećnici Grada Benkovca na sinoćnjoj su sjednici usvojili proračun za 2012. godinu u iznosu od 48 milijuna i 139 tisuća kuna.
Prihodi od poreza su planiranih 8 milijuna kuna, prihodi od pomoći ministarstva 2,9 milijuna kuna, od EU fondova za 2. fazu poduzetničke zone Šopot 6 milijuna kuna, dok od nadlažnih ministarstava za završetak zgrada u Benkovcu očekuje 7 miljuna kuna, a za osnovnu školu 2,5 milijuna kuna.
Pod predsjedanjem predsjednice Gradskog vijeća Maje Brkljače, a u nazočnosti gradonačelnika Branka Kutije, donačelnika Mirka Erstića i Miloša Ćiritovića te pročelnika, prethodno je usvojen ovogodišnji rebalans proračuna od 30,4 milijuna kuna, što je čak za 33% ili 15,3 milijuna kuna manje od planiranoga.
Prihodi u gradskoj blagajni najviše su smanjeni zbog smanjenja prihoda od pomoći darovnica u iznosu od 10 milijuna kuna te zbog smanjenja prihoda od pristojbi i nadoknade za 4,2 milijuna kuna od čega na prihode od komunalne naknade otpada čak 3,6 milijuna kuna.
Aktualni sat sinoćnjeg Gradskog vijeća obilježila su pitanja Željka Bajalice (SDSS) u svezi nenaplate komunalne naknade od HAC-a te pitanje dosad nezavisnog vijećnika, a sada člana HNS-a Milenka Marinovića. Pitanje se odnosilo na neisplatu vijećničkih naknada u zadnjih trinaest mjeseci. Potom je zatražio da mu se dostavi i Studija o zaštiti okoliša za vjetrenjače u Bruškoj.
– Što se tiče nadoknade HAC-a ona bi se gradu Benkovcu trebala isplatiti u iznosu od 17 milijuna kuna. Predmet je u obradi i trenutačno se nalazi na rješavanju u nadležnom županijskom uredu, odgovorio je Kutija.
U svezi vijećničke naknade Kutija je neisplatu obrazložio znatno manjim prihodima od planiranih za više od 7 milijuna kuna.
Projekt izgradnje vjetrenjače u Bruškoj nije projekt grada Benkovca. Zatražit ću od investitora da nam dostavi Studiju te ćemo vam je proslijediti, obećao je Branko Kutija.