Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Optužnica protiv odgovornog za Vukićevu smrt

Autor: Suzana Bandić

20.01.2009. 23:00
Optužnica protiv odgovornog za Vukićevu smrt


Frane Vukić ostao je u sjećanjima njegovih prijatelja i suradnika kao drag kolega i izvrstan sportski novinar koji je godinama izvještavao o uspjesima zadarskih sportaša


Na optuženičku klupu Općinskog suda u Zadru uskoro bi trebao sjesti 23-godišnji Marko Katić zato što je 6. travnja prošle godine u Vrsima skrivio prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradao 37-godišnji Frane Vukić, zamjenik glavnog urednika Zadarskog lista i dugogodišnji sportski novinar.
Protiv Katića je, naime, zadarsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo optužnicu za izazivanje prometne nesreće iz nehaja još 11. studenoga prošle godine.
Podsjećamo, tog se kobnog 6. travnja Frane Vukić vraćao iz Zadra u svoje rodne Vrsi. Zbog neprilagođene brzine na njega je “fiat bravom” frontalno naletio Marko Katić s kojim je u vozilu bio i njegov prijatelj Mate Lazanja (18) iz Krneze. Potom su još u njih udarili Katićevi prijatelji Ive Miočić (21), Roko Katić i Mate Matak koji su vozili iza njih u nissan sunnyju.
U stravičnom frontalnom sudaru Frane Vukić poginuo je na mjestu događaja, a njegov automobil bio je smrskan do neprepoznatljivosti. Marko Katić je tada zadobio frakturu lubanje nakon čega je operiran u zadarskoj Općoj bolnici te se čak neko vrijeme nalazio u životnoj opasnosti, dok su njegovi prijatelji zadobili lakše ozljede.
Frane Vukić ostao je u sjećanjima njegovih prijatelja i suradnika kao drag kolega i izvrstan sportski novinar koji je godinama izvještavao o uspjesima zadarskih sportaša.