Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Supruga prijavljenog iznuđivača tvrdi – nije bilo iznude

Autor: Suzana Bandić

20.01.2013. 23:00
Supruga prijavljenog iznuđivača tvrdi – nije bilo iznude


– Policija je to okarakterizirala kao iznudu iako je moj suprug otišao do tog maloljetnika i s njim se dogovorio da će nam vratiti novac bez ikakve prisile – ispričala je supruga vlasnika diskoteke uvjerena da će se sve razjasniti na sudu


Zadarska policija izvijestila je kako je u petak provedeno kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom koji je na ime nepostojećeg duga od 20-godišnjaka i 17-godišnjaka potraživao više tisuća kuna. Također, izvijestili su i kako je protiv njega podnesena kaznena prijava Državnom odvjetništvu kojom ga se tereti za iznudu.
Konobarima uvalili “falše” novčanice
Neslužbeno doznajemo kako je riječ o vlasniku noćnog kluba na adresi Marka Marulića bb gdje su prije tjedan dana mladići konobarima uvalili veći broj krivotvorenih novčanica u apoenima od 200 kuna.
– Policija je to okarakterizirala kao iznudu iako stvarni događaj nema veze s tim. Mi smo ujutro primijetili te krivotvorene novčanice nakon čega je moj suprug doznao da je njima pića plaćao 17-godišnjak. Otišao je do njega i porazgovarao s njim bez ikakve prisile ili bilo čega sličnog. Dogovorili su se da će nam vratiti novac za par dana, odnosno čim mu brat dobije plaću i to je sve. Kasnije je išla prijava gdje se navodi da je moj suprug tražio deset tisuća kuna od tog mladića što je neistina – ispričala nam je supruga vlasnika diskoteke dodajući kako vjeruje da će se sve razjasniti na sudu. Kazala je kako njezin suprug tog maloljetnika nije niti prijavio zbog lažnih novčanica jer nije vidio nekog smisla u tome zbog toga što je maloljetan i zbog njegovih obiteljskih prilika.
– Da smo ga prijavili, godinama bi se vukli po sudu i vjerojatno ništa ne bismo postigli – s dozom gorčine zaključila je.
Prijava protiv četvorice
Inače, još 14. siječnja službenici Odjela organiziranog kriminaliteta Policijske uprave zadarske kazneno su prijavili 20-godišnjaka iz okolice Zadra jer je potkraj prosinca prošle godine na svom osobnom računalu izradio najmanje 24 krivotvorene novčanice u apoenima od 200 kuna koje je potom dao trojici maloljetnika u dobi od 16 i 17 godina. Oni su tim novčanicama tijekom iduća dva tjedna plaćali robu i usluge u pekarnicama, kioscima, ugostiteljskim objektima i diskoteci u Zadru.
– Pretragom automobila u vlasništvu 20-godišnjaka policijski službenici pronašli su i oduzeli deset krivotvorenih novčanica, a u sklopu kriminalističkog istraživanja oduzeti su mu računalo i skener – izvijestili su tada iz PU zadarske, navodeći kako je protiv sve četvorice državnom odvjetniku za mladež podnesena kaznena prijava zbog krivotvorenja novca.