Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

BARIČEVIĆ Najveća investicija je opskrba električnom energijom cijelog područja općine u vrijednosti oko 7, 5 milijuna kuna

21.01.2019. 18:00
BARIČEVIĆ Najveća investicija je opskrba električnom energijom cijelog područja općine u vrijednosti oko 7, 5 milijuna kuna


U protekloj smo godini u opremanje i uređenje novog groblja uložili skoro milijun kuna. Izgradili smo javnu rasvjetu u iznosu od 250 tisuća kuna te u suradnji sa zadarskim vodovodom napravili vodovodnu mrežu vrijednosti 300 tisuća kuna. Najveća investicija, pak, bila je u suradnji s HEP-om, u cilju opskrbe električnom energijom cijelog područja općine s tim da je dio radova realiziran, a dio će se nastaviti u ovoj godini i to sve skupa u vrijednosti oko 7, 5 milijuna kuna, nabrojio je kapitalne projekte načelnik općine Jasenice Martin Baričević, jučer u okviru svečane sjednice, organizirane u povodu dana Općine i obilježavanja vojno-redarstvene akcije Maslenica.
U općinskim prostorijama okupili su se brojni uzvanici, uključujući i predstavnike županijske i nacionalne vlasti, koji su svojim dolaskom ne samo uveličali proslavu dana Općine već i odali duboko poštovanje svima onima koji su dali svoje živote za slobodnu Hrvatsku.
Baričević je u okviru svog izlaganja izdvojio i neke druge općinske projekte poput ulaganja u plaže u iznosu od 150 tisuća kuna, uređenja šumskih prometnica, potpore starijima (projekt „Bake i djedovi“) u iznosu od 60 tisuća kuna, pomoći socijalno ugroženim domaćinstvima u iznosu od 50 tisuća kuna kao i ulaganje u povećanje nataliteta kroz sufinanciranje smještaja djece u vrtiće u iznosu od 370 tisuća kuna, sufinanciranje prijevoza srednjoškolskih učenika kao i nabavu udžbenika, najavivši i nove projekte.
I predsjednik Općinskog vijeća Šime Matulina se osvrnuo, između ostalog, na projekt povećanja nataliteta kroz isplaćene naknade za novorođenu djecu, iskoristivši prigodu da se kao i ostali govornici prisjeti svih poginulih u Domovinskom ratu za koje je održana i minuta šutnje.
Skup su pozdravili i Grozdana Perić u ime Hrvatskog Sabora koja je naglasila, uz čestitku Jasenčanima, kako već sam spomen akcije Maslenica izaziva puno sentimenata, kako njoj, tako i svima drugima koji žive na tim prostorima.
-Želja mi je da napredujete i dalje i da se iduće godine nađemo u još većem broju, zaključila je Perić.
U ime župana Božidara Longina na svečanu je sjednicu došao dožupan Šime Vicković, prenoseći njegove pozdrave i čestitke, zadržavši se također kratko u nabrajanju svih onih odrađenih općinskih projekata na koje su ponosni.
S nekoliko prigodnih riječi okupljenima su se obratili i neki od uzvanika, a događanje je zaokruženo i dječjim igrokazom kao i uručenjem posebnog priznanja Đaniju Maršanu koji je ustupio pravo na korištenje općini svoje pjesme „Velebite, suzo moja“ za sve njihove potrebe.
– U ovaj sam kraj dolazio često kao dijete s obzirom da mi je očuh Šime Ivčić bio iz Novigrada. Jako dobro znam ovaj kraj, a neizbrisive uspomene su rezultirale i stvaranjem pjesme „Velebite, suzo moja“, naglasio je legendarni pjevač i očekivano izveo skladbu.
Preuzimajući priznanje Maršan je uzvratio svojim domaćinima i CD-om na kojem se nalazi spomenuta skladba.