Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Plenković je moderan političar koji jamči snažni i uspješni HDZ

22.01.2020. 06:30


U tijeku priprema za unutarstranačke izbore u Hrvatskoj demokratskoj zajednici na kojima će se očigledno birati između najmanje dvoje ili više kandidata za čelnog čovjeka stranke, upitali smo za stav, odnosno podršku, i Božidara Kalmetu, predsjednika županijske organizacije HDZ-a u Zadru. Kalmeta nam je nedvosmisleno odgovorio:
– Na predstojećim unutarstranačkim izborima koje ćemo održati u najboljem demokratskom duhu, čuvajući jedinstvo i snagu HDZ-a, ja osobno dajem apsolutnu potporu Andreju Plenkoviću za još jedan mandat na čelu naše stranke, kaže Kalmeta te pojašnjava razloge svoje potpore:
– Andrej Plenković je moderan političar koji sigurno jamči snažnu Hrvatsku demokratsku zajednicu i njezin ugled kako u zemlji, tako i u europskoj obitelji demokršćanskih stranaka kojoj pripadamo. Plenković se u dosadašnjem djelovanju dokazao kao čovjek koji čvrsto vodi politiku slijedeći temeljne principe koje je u naš program ugradio prvi hrvatski predsjednik i utemeljitelj HDZ-a dr. Franjo Tuđman, a to su prije svega briga o svim ključnim nacionalnim i državnim interesima.
Nadalje, Plenković predvodi do sada najuspješniju hrvatsku Vladu, kako po gospodarskim, tako i mnogim drugim pokazateljima razvoja na nacionalnom i međunarodnom planu. Osim toga, nitko prije njega nije toliko uspio u približavanju Vlade građanima, inzistirajući da vodeći dužnosnici te Vlade gotovo na tjednoj razini budu izravno prisutni i uključeni u potrebe i razvoj lokalnih sredina, dakle samih građana.
I, na koncu, zaključuje Kalmeta, Plenković je kao premijer visoko pozicionirao Hrvatsku u Europi i svijetu. Uvjeren sam da će se većina složiti ako kažem da upravo on, svojim osobnim kvalitetama i ugledom predstavlja našu zemlju na ponos svih građana, bez obzira na stranačke i druge razlike među nama.
Plenković je snažan i vjerodostojan lider koji u ovome trenutku, siguran sam, nema konkurenciju za obavljanje čelne dužnosti, ne samo u stranci nego i u državi, kazao nam je Kalmeta.