Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

HT PREMIJER LIGA Vlašić: “Utakmica nam dolazi u nezgodnom trenutku”

21.01.2021. 09:30


Košarkaši Sonik Puntamike nalaze se usred »paklene serije« u domaćem prvenstvu. Ždrijeb je odlučio da će igrači Hrvoja Vlašića u pet siječanjskih kola odmjeriti snage s četiri najjače hrvatske momčadi, s tri od njih na gostujućem parketu. Utakmice protiv Splita i Zadra već su apsolvirane, a večeras u Jazine dolazi za hrvatske uvjete moćna Cibona koja se nakon brojnih problema koji su je zadesili ove sezone polako vraća na radnu temperaturu.
– Susret nam dolazi u nezgodnom trenutku. Nažalost, posljednjih dana nismo trenirali u punom sastavu. Šarlije nema već duže vremena, Jošić već neko vrijeme vuče ozljedu, a odnedavno su izvan stroja i Zelanto i Cvitković. Konkurencija pod obručima je vrlo tanka, ali pokušat ćemo izvući najbolje što možemo iz igrača koje imamo na raspolaganju. Odradili smo dobre treninge i dat ćemo sve od sebe da se na najbolji mogući način suprotstavimo favoriziranom protivniku – kazao je u najavi večerašnje utakmice trener Hrvoje Vlašić.


Cvitković upitan
Eventualni izostanak statistički ponajboljeg igrača lige Tomislava Cvitkovića dodatno bi desetkovao ionako izraubanu visoku liniju Puntamičana koja u posljednjim susretima ne uspijeva parirati suparnicima po pitanju skoka.
– Još uvijek čekam odgovor liječničke službe te ne mogu ništa tvrditi sa stopostotnom sigurnošću, no zadnjih dana je trenirao sa smanjenim intenzitetom. Radi se o Ahilovoj tetivi te ga vjerojatno očekuju terapije, što bi značilo da će propustiti večerašnji okršaj – otkrio je trener Sonika.
Zagrepčani su nakon posljednjeg izlaska iz samoizolacije odigrali dvije utakmice, s polovičnim učinkom. Dok su u ABA ligi očekivano poraženi od Mornara, u hrvatskom prvenstvu su bez većih poteškoća svladali Škrljevo te u Jazine dolaze po nova dva boda.
– Cibona je abaligaška momčad i o njezinoj snazi ne treba trošiti riječi. U posljednjem razdoblju su se dodatno pojačali u odnosu na početak sezone. Vratili su Brankovića s posudbe i doveli Markotu i Planinića, sve u visokoj liniji, te su na unutrašnjim pozicijama jako dobro pokriveni, pogotovo za ovaj rang natjecanja – rekao je iskusni stručnjak na klupi zadarskog sastava.


Bolja kontrola skoka
Trima porazima unatoč, pogled na ljestvicu hrvatskog prvenstva otkriva da su »Soniksi« i dalje u vrlo dobroj poziciji. Ne računajući »povijesni trijumvirat« kojem se ove sezone pridodala i Gorica, Puntamičani prvom pratitelju iz svoje težinske kategorije bježe dvije pobjede, pri čemu imaju i utakmicu manje.
– Dvoboje protiv »teškaša« želimo iskoristiti da podignemo razinu igre, prije svega u obrani. U zadnjim susretima smo imali velike probleme sa skokom i na nama je da kroz treninge i naporan rad pokušamo ispraviti nedostatke kako bismo u nastavku sezone bili što je moguće konkurentniji – zaključio je Vlašić.
Utakmica se igra u dvorani Jazine bez prisustva gledatelja, s početkom u 18 sati.