Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Otvorena humanitarna prodajna izložba »Humanost na djelu – 2021.« u Kneževoj

21.01.2021. 14:17


Otvorena je humanitarna prodajna izložba umjetničkih radova naziva »Humanost na djelu – 2021.« u Kneževoj palači.
Organizirana je u suradnji Likovne udruge Art Forum Zadar i Narodnog muzeja Zadar, a sav prihod od prodaje djela bit će uplaćen u Državni proračun za pomoć područjima stradalima u potresu koji je pogodio područje Siska, Petrinje i Gline.
Zbog epidemiološke situacije program otvorenja bio je namijenjen isključivo predstavnicima medija uz poštivanje epidemioloških mjera.
Ovo je druga izložba Narodnog muzeja humanitarnog karaktera. Naime, u travnju su, u jeku pandemije koronavirusa, u Gradskoj loži organizirali prodajnu izložbu djela zadarskih umjetnika u suradnji sa Zadarskom županijom, a sav je prihod bio uplaćen uplaćen na račun Opće bolnice za kupnju potrebne zaštitne opreme.
Dakle, nastavljaju humanitarno djelovanje i organiziranje hvalevrijednih izložbi.
– Udruga Art Forum Zadar predložila je suradnju što smo rado prihvatili i organizirali ovu prodajnu izložbu. Uvijek smo otvoreni za sve prijedloge i spremni dati svoj doprinos u svakoj situaciji, rekla je Renata Peroš, ravnateljica Narodnog muzeja Zadar.
Dio je radova inspiriran prepoznatljivim simbolima Zadar, zatim prevladavaju biljni i antropomorfni motivi i ornamenti, kao i apstraktna umjetnost.
Izložba »Humanost na djelu – 2021.« u Maloj izložbenoj dvorani Kneževe palače ostaje otvorena do ožujka 2021. godine, a ulaz je slobodan.