Svoju poeziju i crtice iz života upotpunjava glazbom

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Sutra u HNK Zadar glazbena predstava autorice i izvođačice Ane Paške
Predstava je muzički i izvedbeno zaigrana, obuhvaća veliki emocionalni raspon, od suza do smijeha i nalazi svoje pobornike u dobnim skupinama od 6 do 86
HNK ZADAR
Predstava je muzički i izvedbeno zaigrana, a obuhvaća veliki emocionalni raspon

U subotu, 22. siječnja s početkom u 20 sati u HNK Zadar održat će se IMPROVIZIJE, glazbena predstava autorice i izvođačice Ane Paške koja svoju poeziju i crtice iz života upotpunjava glazbom koristeći nekoliko instrumenata (klavir, cajon, gitara).
IMPROVIZIJE su autorska glazbena predstava koja dočarava različite emotivne atmosfere svojim glasom i improvizacijama koje su prožete tijekom cijele izvedbe. Autorica pjeva, recitira, u ponekim trenucima igra se s glasom i odlazi u nepoznate glasovne pejzaže, priča i pjeva o djetinjstvu, obitelji, stereotipovima, o majčinstvu, ljudskoj gluposti, o novcu, o zlobi, o glazbi i veselju.

Plemenite poruke

Postoji mogućnost da ćete tijekom predstave posjetiti paški trg i susresti se s autentičnim uličnim dijalogom. Sve te teme možete doživjeti kroz upečatljive pjesničke slike, metafore, asocijacije, u kojima se mogu prepoznati svi. Predstava je muzički i izvedbeno zaigrana, obuhvaća veliki emocionalni raspon, od suza do smijeha i nalazi svoje pobornike u dobnim skupinama od 6 do 86, multimedijski odjekuje i piše sinestetičku priču koju je jednako moguće objasniti kao i vlastitu zaljubljenost: možeš je jedino doživjeti. Improvizije donose mnoge duboke i plemenite poruke kao što su: ne postoji množina od riječi Mir, Svi mi stanemo svakome od nas u Zagrljaj, te po svjedočanstvima mnogih koji su prisustvovali jednoj od izvedbi, ljudi se nakon ove predstave vraćaju kući dirnuti, ispunjeni ljepotom, nadahnućem i optimizmom.
Ana-Marija Fabijanić, umjetničkog imena Ane Paška s otoka Paga rođena je 1985. u Senju. Diplomirala je dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu 2010. godine te MA studij Film i video na Umjetničkoj akademiji u Splitu (2019.) Sudjeluje na brojnim kazališnim radionicama u sklopu Mostarske Alternativne Akademije. Nagrađena je nagradom »Za lakoću igre i iskrenost na sceni« 2005. Tijekom studija dramaturgije surađuje s Nezavisnim Češkim Kazalištem CONTINUO, gdje kao izvođačica sudjeluje na projektima KRATOCHVILENI i JIZVY N KAMENI.

O autorici

2009.-2012. u Zadru vodi srednjoškolsku grupu Teatra Verrdi, s kojom izvodi dvije autorske predstave: ETŠILAZAK (2010) i KONAC (2011). Od 2011-2016. radi kao jedna od voditeljica Glumačkog studija Playdrama u kojem s polaznicima studija realizira autorske predstave MAJKOVANJE, NASMIJATI ANDERSENA, KLUPA i JA, KLAUN. 2012. Kazalište Playdrama izvodi njen autorski tekst EZOPEJA- Putovanje prema djetetu. Na ljeto 2012. u Londonu polazi Ljetnu školu na London International School of Performing Arts (LISPA). 2013. na Radio Splitu vodila svoju autorsku emisiju Radio Cabaret: Oko-OTORINOLARINGOLOŠKA EKSPEDICIJA. 2013. godine s kolegicom Maricom Grgurinović osnovala je Kazalište BESA u kojem realizira svoja dva autorska projekta SLIKOVNICA OD PIDŽAME (2014.) i JaMAJKA DREAM (2016.), predstave u kojima izvodi svoju autorsku glazbu i tekstove, a osim toga objavljuje i knjige istoimenih naziva, Slikovnica od pidžame i JaMajka Dream (ilustrirani rukopis o majčinstvu), knjige poezije pisane u rukopisu i popraćene Aninim ilustracijama.
Predaje na Umjetničkoj akademiji u Splitu.
Ulaznice po cijeni od 50,00 kuna u prodaji su na blagajni HNK Zadar od 11 do 13 sati i na dan izvedbe od 11 do 13 sati i od 19 do 20 sati.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno