Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

HDZ osvojio većinu u sva četiri mjesna odbora

20.03.2011. 23:00
HDZ osvojio većinu u sva četiri mjesna odbora


Jučer je bi izborni dan u Općini Jasenice, birala su se vijeća mjesnih odbora za naselja Jasenice, Rovanjska, Maslenica i Zaton Obrovački. Apsolutni pobjednik je HDZ koji je osvojio većinu u sva četiri mjesna odbora. Na izbore je od 1.574 građana s pravom glasa izašlo 529 birača ili čak 33,7 posto što je za ove izbore izuzetno dobar odaziv.
Birači su imali mogućnost biranja tek između dvije kandidacijske liste, HDZ-a i HSLS-a, dok je u Zatonu Obrovačkom pred biračima bila tek lista HDZ-a. Vijeća mjesnog odbora biraju se na vrijeme od četiri godine i u ovoj općini imaju po tri člana. Općinskim izbornim povjerenstvom presjedala je sutkinja Lorinda Tolić iz Prekršajnog suda.
Za HDZ u MO Jasenice glasovao je 101, a za HSLS 51 birač. Dva vijećnička mjesta je osvojio HDZ  (Domagoj Juričević Pere, Ivica Baričević) a jedno HSLS (Stipe Maruna).
U MO Maslenica HDZ je osvojio 136 glasova i dva vijećnička mandata (Mile Šarlija-Mihat, Marin Šimičević) a HSLS 69 glasova i jednog vijećnika (Antea Rupnik). 
U MO Rovanjska HDZ je osvojio 136 glasova i dva vijećnika (Nikola Rončević pok. Ivana, Marijana Šarlija), a HSLS 51 glas i jednog vijećnika (Zvonko Rončević).
Neizvjesnosti jedino nije bilo u Zatonu Obrovačkom. Na izbore u kuću Karla Brkića je izašlo 27 od 264 birača s pravom glasa ili najmanje u općini, tek 10,2 posto. U slijedećem četverogodišnjem mandate mjesnu vlast će obnašati HDZ-ovci Mario Modrić (Ilija), Marijo Modrić i Jovica Jokić.