Zbog dotrajale mreže dio stanovnika Raštevića bez vode

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Žalili se Upravi benkovačkog Vodovoda
Činjenica je da nekoliko kućanstava, koja se nalaze na višoj nadmorskoj visini od ostalih, u naselju Raštević nema vodu iz vodoopskrbnog sustava. Tim građanima omogućili smo opskrbu vodom iz cisterne koja im je na raspolaganju u neposrednoj blizini njihovih kuća, navode iz benkovačkog Vodovoda
Vedran SITNICA
»Vodovod i odvodnja Benkovac« radi na detekciji mjesta propuštanja vode

Ovih dana stiglo nam je pismo ogorčene stanovnice Raštevića pokraj Benkovca u kojem javno progovara o, kako kaže, dugogodišnjem problemu manjkave i nefunkcionalne vodoopskrbe koja ih muči.
- Probleme s vodoopskrbom imamo jako dugo, više puta smo zvali Vodovod Benkovac, ali nitko ne reagira, govori nam Ana Tepša, stanovnica Raštevića koja je odlučila javno istupiti u ime svojih susjeda i upozoriti na uvjete u kojima žive.
- Sramotno je da moramo plaćati vodu, a od nje nemamo nikakve koristi. Pogotovo je u ljetnim mjesecima problem, jer svaki dan, bez iznimke od 12 do 17 sati nema ni kapi vode. Kako živjeti u takvim uvjetima, pita se Tepša.
Za komentar o navodima čitateljice upitali smo upravu Vodovoda i odvodnje Benkovac gdje kažu kako su svjesni dotrajalosti vodovodne mreže i kako rade na rješavanju problema.
- Činjenica je da nekoliko kućanstava, koja se nalaze na višoj nadmorskoj visini od ostalih, u naselju Raštević nema vodu iz vodoopskrbnog sustava. Tim građanima omogućili smo opskrbu vodom iz cisterne koja im je na raspolaganju u neposrednoj blizini njihovih kuća. Razlog nestanka vode leži u činjenici da je vodovodna mreža stara i dotrajala te često dolazi do propuštanja. Intenzivno radimo na detekciji mjesta propuštanja koja svojim nastankom ruše tlak te na taj način navedena kućanstava ostaju bez vode. Isto tako je moguće da u ljetnim mjesecima ista ta kućanstva osjete pad tlaka u sustavu radi povećane potrošnje kućanstava pozicioniranih na nižoj nadmorskoj visini od njih. Taj problem Vodovod i odvodnja d.o.o. nastoji riješiti tijekom ove godine u sklopu programa smanjenja gubitaka u sklopu projekta ‘’Implementacija sustava za smanjenje gubitaka’’ koji ima za cilj detekciju i sanaciju mjesta propuštanja, stoji u priopćenju Vodovoda i odvodnje Benkovac kojeg potpisuje Ivan Mijić.

Ocjena: 
Nije još ocijenjeno