Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Luka Modrić protiv Šime Vrsaljka, Subašiću će prijetiti Mandžukić

20.04.2017. 22:00
Luka Modrić protiv Šime Vrsaljka, Subašiću će prijetiti Mandžukić


– Za nas u Zadru bit će zanimljivo iščekivati tko će u finalu u srazu madridskih klubova, a istodobno ćemo žestoko navijati za Monaco. Bude li finale Real Madrid/Atletico Madrid – Monaco to će biti golemi događaj – kaže Jakov Surać, predsjednik NO NK Zadar
Održan je ždrijeb polufinala Lige prvaka u kojem Hrvatska ima predstavnika u svakom klubu, te čak šestoricu igrača od čega su trojica Zadrani! Jučer je ždrijeb odredio kako će Luka Modrić i Mateo Kovačić (Real Madrid) igrati protiv Šime Vrsaljka (Atletico Madrid), dok će Danijel Subašić (Monaco) biti na suprotnoj strani od Marija Mandžukića i Marka Pjace (Juventus).
Madridski klubovi Real i Atletico igrat će europske mečeve međusobno peti put, dok su Monaco i Juventus u polufinalu Lige prvaka bili davne 1997/98. Tada je Juventus išao dalje, u finale i izgubio od – Reala Madrida. Prethodno je u polufinalu pobijedio Monaco 4:1 kući, a u gostima izgubio 2:3. Svojedobno je Juventus nadmašio Monaco (2014/15) u četvrtfinalu čega se naviječi sjećaju jer je Arturo Vidal dao jedini zgoditak i to iz kaznenoga udarca u Torinu u prvoj utakmici u 57. minuti.
– Ova sezona u Ligi prvaka velika je stvar i za nas u Zadru gdje su potekli Modrić, Subašić i Vrsaljko. Usput, sva su trojica energično inicirali i podržali ideju da seniorska reprezentacija u ljeto ove godine igra u Zadru prijateljsku utakmicu – kaže Jakov Surać, predsjednik NO NK Zadra.
Zanimljivo je da iz hrvatske seniorske reprezentacije i petu godinu uzastopce nekoliko igrača sudjeluje u proslavi naslova klupskoga europskoga prvaka. Tako će biti i ove godine jer u svim četirima polufinalistima Hrvatska ima svoje rprezentativce.
– Za nas u Zadru bit će zanimljivo iščekivati tko će u finalu u srazu madridskih klubova, a istodobno ćemo žestoko navijati za Monaco. Bude li finale Real Madrid/Atletico Madrid – Monaco to će biti golemi događaj. Vjerujemo i veliki dodatni poticaj da u Zadru i u našoj županiji nogomet dobije bolji status – govori Surać.
Interesantno je da će netko od hrvatskih reprezentativaca, tko god to bio, nedugo poslije finala Lige prvaka 3. lipnja u Cardiffu brzo među Vatrene. Hrvatska će, naime, 11. lipnja na Islandu biti igrati bitnu kvalifikacijsku utakmicu. Doći će i onaj tko u finalu Lige prvaka dobije i tko izgubi. Usput, šestorica Hrvata (Modrić, Kovačić, Vrsaljko, Mandžukić, Pjaca, Subašić) u polufinalu ovogodišnje Lige prvaka drže rekord po broju Hrvata. Prije njih Babić, Vranješ i Živković su 2002. s Bayer Leverkusenom u finalu izgubili od Bayerna. Naslove europskoga klupskoga prvaka imaju Zvonimir Boban, Alen Bokšić, Davor Šuker, Dario Šimić, Igor Bišćan, Mario Mandžukić, Luka Modrić, Ivan Rakitić i Mateo Kovačić.