Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Ljubičić igra protiv Srbije

Autor: Zlatko Horvat

20.06.2010. 22:00
Ljubičić igra protiv Srbije


Mario i Ivo su ozlijeđeni. Situacija je alarmantna i zato ću pomoći, kao što sam i obećao. Ne razmišljam kao da je ovo povratak, već susret u kojem pomažem – kaže Ivan Ljubičić
Ivan Ljubičić bit će u sastavu hrvatske Davis Cup reprezentacije, koja se u četvrtfinalu svjetske skupine, što se od 9. do 11. srpnja igra u Splitu, sastaje sa Srbijom, predvođenom Novakom Đokovićem. Junak hrvatskog trijumfa 2005. godine, kada je u pohodu na “salataru” ostvario omjer 11-1 u singlu te 4-0 u paru s Marijom Ančićem, vraća se u momčad za koju je posljednji put igrao 2007. godine u porazu u prvom kolu svjetske skupine od Njemačke (2:3).
– S obzirom na zdravstveni bilten naše Davis Cup reprezentacije, odlučio sam biti na raspolaganju za meč u Splitu. Kako ni moje tijelo nije u idealnom stanju, sad se možemo samo nadati da će do tada bar netko od nas biti potpuno zdrav – poručio je iz Londona trenutačno 15. igrač svijeta.
Ivo Karlović je posljednji susret odigrao početkom svibnja u Madridu, Mario Ančić tjedan dana ranije u Münchenu. Obojice nije bilo u Roland Garrosu, neće ih biti u Wimbledonu. Ostaje dvojba u kojem će stanju biti za Split. Karlovića muči Ahilova tetiva, nije spreman za susret na tri dobivena seta. Mario Ančić ima problema s diskom u leđima.
– Mario i Ivo su ozlijeđeni. Najpametnije je bilo to sada riješiti, nego sve rješavati posljednji dan. Situacija je alarmantna i zato ću pomoći, kao što sam i obećao. Sva trojica smo poluzdravi, pokušat ćemo biti fit do susreta u kojem ćemo morati podijeliti posao. Jedan za singl, dvojica za parove, ali o tome ćemo sjesti i raspraviti s izbornikom. Ne razmišljam kao da je ovo povratak u reprezentaciju, već susret u kojem pomažem, probat ćemo dobiti atraktivnog suparnika – dodaje Ivan.
Ljubičić se vraća u Split, gdje je 17. srpnja 2005. godine nakon pobjede nad Rumunjom Pavelom vrijednom polufinala Davis Cupa iz torbe izvadio fotoaparat i snimio tribinu na Gripama. Sada će se igrati u Spaladium Areni, ali atmosfera bi trebala biti prava, a i protivnik.
– Imali smo dva prekrasna iskustva 2005. godine, bit će jako emocionalno vratiti se u Split. Atmosfera je bila nezaboravna. Sada se igra u Spaladium Areni, bit će još burnije. Ovo je idealna šansa da hrvatski navijači još jednom pokažu koliko su iznad svih drugih stvari. Želja je da svi uživamo u ovom spektaklu i svi na kraju slavimo – zaključuje Ljubičić, koji drži brojne rekorde u hrvatskoj reprezentaciji. Od broja nastupa do broja pobjeda u singlu i parovima.
 


Prpić: Vratila nam se boja u lice


– Vratila nam se boja u lice nakon Ivanove odluke, svaka mu čast. S njim imamo oružje kojim naši izgledi rastu, možemo se ravnopravnije suprotstaviti Srbiji u Splitu – kaže izbornik Goran Prpić.