Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Zadar u znaku grupe Queen

21.06.2019. 14:29
Zadar u znaku grupe Queen


Kako zvuče uživo legendarni hitovi poput "I Want To Break Free", "Bohemian Rhapsody", "Who Wants To Live Forever" i drugi jedne od najvećih, ako ne i najveće pop/rock grupe svih vremena – Queena, za nepunih će mjesec dana moći saznati i zadarska publika. Mjesto događanja – Queenvention prvog Vaicanto Festivala bit će Forum, datum 20. srpnja, a nastupit će najveći europski Queen tribute bend – Queen Real Tribute. U pratnji simfonijskog orkestra, čak 50 vrhunskih glazbenika i zadarske sopranistice svjetske reputacije Nele Šarić, kao posebne gošće koncerta, Queen Real Tribute bend ponovit će "gradivo" za neupućene s obzirom da su do sada već nastupali i to vrlo uspješno u Zadru, no ovaj put u novom aranžmanu koji će uključivati i nastup zbora. Zadar će se ovim koncertom pridružiti čitavom nizu svjetskih lokacija koje su odale počast Queenu, a posebice nikad prežaljenom glazbenom velikanu Freddie Mercuryu kojeg u bendu maestralno utjelovljuje frontman Ivan Ristanović.
Informacije su to, uz niz ostalih, koje su jučer ujutro u TIC-u s javnošću podijelili organizatori koncerta Borut Gatara i Anamarija Portada u društvu spomenute gošće glazbenog spektakla Nele Šarić.
– Zadar do sada nije pronašao svoju specifičnu glazbenu formulu, nešto po čemu će biti glazbeno prepoznatljiv. Nadam se da ćemo s ovim koncertom to promijeniti, da ćemo postaviti temelje za takvo nešto i da ćemo, prije svega, publici ponuditi Queen zvuk, pa makar i jedan dio poput originalnog zvuka. Jer raditi nešto povezano s Freddiem je veliko zadovoljstvo i ja i ovoga puta kao i do sada očekujem eksploziju, očekujem maestralni koncert, događanje za koje je već sada ogromno zanimanje, naglasio je, između ostalog, vidno uzbuđen Gatara i dodao, referirajući se na neka druga događanja koja je organizirao, kako mu je Iška kraljica strast, Vakanza ljubav, a Queenvention izazov.       
Gatara nije propustio upoznati okupljene s Queen Real Tribute bendom istaknuvši kako su u deset godina postojanja obišli čitav svijet.
– Samo u Brazilu odsvirali su više od 70 koncerata u čak četiri briljantne turneje, a njihovi nastupi uključuju i Portugal, Kinu, Rusiju, Italiju, Francusku, Češku, Švicarsku, Austriju, Bugarsku, Rumunjsku, Makedoniju, Sloveniju, Crnu Goru kao i našu zemlju gdje su 2008. godine u Zagrebu snimili i live DVD "Magic Rhapsody", rasprodavši i jedan Lisinski, informirao je okupljene Gatara.
S par riječi okupljenima se obratila i Šarić naglasivši kako joj je velika čast biti dio projekta i zajedno s bendom izvesti čuveni duet Freddiea i Montserrat Caballe – Barcelonu.
– Pjevati Barcelonu je i velika odgovornost i što reći nego da sam uzbuđena i jedva čekam nastup, dodala je sopranistica.
Portada se osvrnula prije svega na tehnički dio događanja, na cijene karata i popratna događanja koja će brojati i Q&A panel i predavanje Petera Freestona, dugogodišnjeg Freddievog suradnika koji će dan pred koncert u atriju palače Cedulin predstaviti velikana iz vrlo intimnog kuta. Nakon toga će uslijediti i "Dinner with Freddie", večera u restoranu Atrij gdje će se posluživati glazbenikova omiljena jela.
I za ta će se dva događanja karte moći kupiti putem sustava Eventim, u ograničenom broju pa su organizatori pozvali zainteresirane da što prije nabave svoju ulaznicu. U priču će biti uključen i GUMA bar gdje će biti after party za koji će vrijediti ulaznice za koncert, a u ponudi će biti i tri Freddieva omiljena pića.