Predsjednik Vijeća Antonio Vučetić pozvan da podnese ostavku

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Udruga Vir bez podjela o burnoj političkoj situaciji u Općini Vir
Novu vladajuću većinu, osim već spomenutog Vučetića čine Jadranka Okreša, Vesela Vučetić, Šime Buškulić, Josip Bašić, Marinela Vištica Čepulo i Veseljko Orlić, koji je prešao iz redova dosadašnje vladajuće većine
Toni PERINIĆ
Nova virska vladajuća većina ima u planu, kako je istaknuto, pokrenuti val promjena

U Općinskom vijeću Vir formirana je nova većina i trenutni predsjednik Antonio Vučetić nema našu podršku, istaknuto je danas na izvanrednoj konferenciji za medije udruge Vir bez podjela, održane ispred zgrade Općine. Konferenciju je vodio vijećnik Frane Vučetić koji je na početku kazao kako je na Viru stvorena nova i čvrsta vladajuća koalicija, spremna za rad.

Ne zazivamo nove izbore

- Općinsko vijeće na čelu s Antonijem Vučetićem ne samo da ne funkcionira te da radi protiv poslovnika i zakona, već navedena politička opcija od danas nema većinu u Općinskom vijeću, rekao je Frane Vučetić, posebno naglasivši kako ovim potezom u Vijeću ne zazivaju nove izbore.

- Promjene u odnosu snaga u Vijeću ne znače nove izbore niti ih zazivamo. Naš zajednički stav je da su žitelji Vira u proteklim godinama neodgovornog vladanja već izgubili previše dragocjenog vremena, novca i energije, a što se moglo usmjeriti u boljitak našeg otoka. Prema tome, novoformirana većina pokrenut će val promjena s ciljem poboljšanja kvalitete života na Viru, a kako imamo stabilnu većinu, držimo da ćemo u naredne tri godine mandata koliko je preostalo, moći realizirati određene projekte koji su godinama bili na čekanju, kazao je predstavnik novoformirane većine u Općinskom vijeću Frane Vučetić, napomenuvši kako apelira na sadašnjeg predsjednika da podnese ostavku ili će biti primorani na idućoj sjednici Vijeća pokrenuti njegovu smjenu. Također, isti potez očekuju i od potpredsjednika Vijeća Rajka Radovića.

- Pozivam predsjednika Vijeća Antonija Vučetića da napravi isti potez kao i u Županijskoj skupštini te podnese ostavku na svoju dužnost, a isto očekujemo i od potpredsjednika Rajka Radovića, naglasio je Frane Vučetić.

Orlić pod pritiskom

Tijekom konferencije, pokazan je i zahtjev za sazivanjem sjednice Općinskog vijeća, potpisan od strane sedam vijećnika, dok Vijeće broji trinaest članova. Na pitanje jesu li odredili tko će biti novi predsjednik tog predstavničkog tijela, Vučetić je kazao kako jesu i kako jedino može kazati da on neće biti taj.

Novu vladajuću većinu, osim već spomenutog Vučetića čine Jadranka Okreša, Vesela Vučetić, Šime Buškulić, Josip Bašić, Marinela Vištica Čepulo i Veseljko Orlić, koji je prešao iz redova dosadašnje vladajuće većine. Kako kaže, suočava se s pritiscima zbog svog prelaska u novu većinu.

- Pritisaka ima, sve čuvam u mobitelu i kad bude sjednica Vijeća sve ću pročitati. Ja sam prije dvadeset godina doživljavao na Viru prijetnje i uvrede kad su se rušile kuće, tako da mogu sve izdržati, kratko je rekao Orlić.

Načelnik Radović: Nemam saznanja o nikakvim prijetnjama

Za komentar o novoj političkoj većini u Općinskom vijeću pitali smo načelnika Marina Radovića, koji kaže kako je za sve saznao iz medija i kako ovakva koalicija ne postoji nigdje osim na Viru.

- U koaliciju ulaze HDZ, SDP, MOST I DP što je do sad nezabilježeno na našoj političkoj sceni. Ne znam što ih je natjeralo da se ujedine, a što se tiče prelaska gospodina Orlića, smatram kako kao odrasla osoba može odlučiti s kim će nastaviti svoj politički put, rekao je Radović i dodao kako nema saznanja o nikakvim prijetnjama i ucjenama prema vijećniku Orliću.

- Nemam takvih saznanja, ali ako postoje prijetnje, vjerujem kako će institucije odraditi svoj posao sukladno zakonu, kazao je virski načelnik.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno