Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Namjerno izazvao požar na vozilu trgovačkog društva

21.07.2021. 08:18


Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjim albanskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.
Naime, sumnjiči ga se da je u ponedjeljak, 19. srpnja oko 20.30 sati na ulici na području Rtine, namjerno izazvao požar na vozilu Volkswagen transporter, riječkih registarskih oznaka, vlasništvo trgovačkog društva s riječkog područja. U požaru je vozilo u potpunosti izgorjelo, te je vatra zahvatila i oštetila nekoliko maslina u obližnjem masliniku. Na mjestu događaja izvršen je očevid, materijalna šteta se procjenjuje na 60 tisuća kuna.
Protiv 44-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.


Krađa
Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije muške osobe u dobi od 25 i 26 godina koje se sumnjiči za krađu.
Naime, sumnjiči ih se da su 29. lipnja i 04. srpnja ove godine u Ulici akcije Maslenica u Zadru iz iste trgovine trgovačkog društva otuđili razne odjevne predmete u vrijednosti preko 17 tisuća kuna.
Protiv obojice je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog krađe.


Računalna prijevara
Policijski službenici Policijske postaje Biograd dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije muške osobe u dobi od 31 i 47 godina koje se sumnjiči za krađu i računalnu prijevaru..
Sumnjiči ih se da su početkom travnja ove godine u Biogradu iz kuće 78-godišnjaka otuđili njegovu bankovnu karticu koju su potom neovlašteno koristili čime su ga oštetili za iznos od preko 34 tisuće kuna.
Naime, po prethodnom dogovoru, a s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi s karticom su na bankomatima u Zadru i Biogradu u više navrata podizali novac koji su međusobno dijelili. Također su, otuđenu karticu neovlašteno koristili pri plaćanju kupljene robe u trgovini na području Biograda.
Nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru protiv obojice je odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog krađe i računalne prijevare.