Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Jazine Arbanasi otvaraju kod Bosca

21.08.2021. 07:56


U prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza u Zagrebu održan je ždrijeb za nadolazeću sezonu Prve muške lige. Natjecanje će početi 25. rujna, a u odnosu na lanjsko izdanje novost je uvođenje Lige za prvaka i Lige za ostanak po uzoru na HT Premijer ligu. Nakon 22. kola momčadi će se podijeliti u dvije skupine, pri čemu će prvih šest klubova razigravati za prvaka, dok će se ostatak boriti za ostanak. Jednako kao u elitnom razredu hrvatske košarke bodovi ostvareni u osnovnom dijelu sezone prenijet će se u treći krug, nakon čega slijedi doigravanje u kojem će sudjelovati dvije prvoplasirane momčadi koje će igrati za popunu HT Premijer lige. Prvaka Prve muške lige i klub koji će izravno izboriti promociju doznat ćemo nakon finalnih utakmica koje se igraju na dvije pobjede, a prednost domaćeg terena će imati bolje plasirana momčad iz Lige za prvaka, dok će poraženi razigravati s pretposljednjim iz Lige za ostanak HT Premijer lige. U odnosu na prošlu sezonu u ligi su tri nova imena – Hermes Analitica koja je ispala iz elitnog razreda, zamijenivši mjesta s Cedevitom Junior, te Amfora i Medveščak koji su izborili promociju iz nižeg ranga. Iz lige će ispasti dva posljednje plasirana kluba iz Lige za ostanak koji će u sezoni 2022./23. nastupati u Drugoj muškoj ligi, sukladno regijama kojima pripadaju. Jedini zadarski predstavnik KK Jazine Arbanasi svoj će put započeti gostovanjem kod Bosca, a igrači Marka Selina prvu domaću utakmicu igraju početkom listopada kada će na Višnjiku ugostiti makarsku Amforu. Već u trećem kolu slijedi prilika za uzvrat Dinamu koji je u travnju teško porazio razvojnu momčad KK Zadar u polufinalu doigravanja, dok završetak prvog kruga donosi okršaj s prošlosezonskim premijerligašem Hermes Analiticom.


Prva muška liga
Jazine Arbanasi
Amfora
Bosco
Dinamo Zagreb
Dubrovnik
Hermes Analitica
Kvarner 2010
Medveščak
Omiš Galeb
Ribola Kaštela
Samobor
Zapruđe


Jazine u prvih šest mjeseci poslovale u plusu
KK Jazine Arbanasi obavijestio je javnost da je dana 28. srpnja 2021. godine Financijskoj agenciji predao Izvještaj o prihodima i rashodima neprofitnih organizacija za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2021. godine iz kojeg je razvidno da je klub u prvih šest mjeseci 2021. ostvario prihode od 325.090,00 kuna, dok su rashodi iznosili 266.705,00 kuna, iz čega proizlazi da je u navedenom razdoblju ostvaren višak prihoda u iznosu od 58.385,00 kuna. Unatrag godinu dana, točnije za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2020., prihodi kluba su iznosili 631.836,00 kuna, dok su rashodi iznosili 687.341,00 kuna, što znači da je u 2020. godini ostvaren manjak prihoda od 55.505,00 kuna.
– Svi rashodi odnose se na kotizacije, članarine, registracije, licenciranje, knjigovodstvene troškove, prijevoz, trenerske naknade, liječnike, suce, zapisničare, naknade za sportaše, sportsku opremu, snimanje utakmice i brojne druge stavke za redovnu djelatnost. Financijski izvještaj smo uredno predali i Športskoj zajednici Grada Zadra s preciziranim stavkama svih prihoda i rashoda našeg kluba – stoji u objavi Jazina.