Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Nakon Elizabete Balić stigle Katarina Đukić i Nina Mijoč

21.08.2021. 08:00


Nogometašice Donata nakon poraza (0:10) od Splita odigrale su drugu trening utakmicu u kojoj su sa 7:0 u Metkoviću pobijedile Neretvu. Po dva gola postigle su Elizabeta Balić i Katarina Đukić, koje su ovo ljeto pojače redove »plavo-bijelih«, a među strijelkinje su se upisale i Roberta Savčić i Antonija Goja, dok su domaće jednom pogodile vlastitu mrežu.
– S Neretvom često igramo trening utakmice pa smo tradiciju nastavili i ovo ljeto. Bili smo kvalitetniji tijekom cijele utakmice, što je rezultiralo uvjerljivom pobjedom. Slijedi nam nova utakmica protiv Splita u kojoj želimo ostaviti bolji dojam od onoga koji samo pokazali u prvom dvoboju. Nismo još fizički na razini na kojoj trebamo biti, ali pomalo se kompletiramo i očekujem da ćemo početak sezone dočekati spremni – kaže Jure Perković, trener Donata.
Kad je riječ o novim igračicama, uz Balić (Marjan) i Đukić, za zadarski sastav sljedeće sezone nastupat će i Nina Mijoč, dosadašnja članica Neretve.
– Nakon pet godina provedenih u Neretvi odlučila sam se na promjenu sredine. Imala sam još nekoliko ponuda, ali Donat je bio najkonkretniji i u razgovoru s ljudima vidjela sam koliko je projekt ozbiljan. Drago mi je da ću svojim iskustvom i znanjem pomoći razvoju mlađih igračica koje tek skupljaju prva seniorska iskustva – kaže Mijoč.
Đukić, koja se nogometnom bavi šest godina, karijeru je počela u Viktoriji iz Slavonskog Broda, a na Stanove je stigla iz zagrebačkog Agrama.
– Drago mi je što sam postala dio ove ekipe koja u budućnosti ima velike ambicije. Treniramo jako dobro i vjerujem da ćemo ostvariti cilj za ovu sezonu, a to je plasman među četiri najbolje ekipe – ističe Đukić.
Za Donat su protiv Neretve nastupile: Adamović, Burčul, Serdar, Ivandić, Števanja, Mijoč, Goja, Barbir, Đukić, Klapan, Balić, Čavić, Dubravica, Vunić, Marinović, Marina, Marinović, Sorić, Laća, Savčić.


Otišlo pet igračica
U odnosu na prošlu sezonu jedini ženski prvoligaški sastav iz Zadarske županije ostao je bez pet igračica.
– Ksenija Medini se oprostila od aktivnog igranja, a otišle su i Ana Petrović i Paula Bačić te Janja Čanjevac i Ivana Kirilenko, koje su stigle prošle zime. Zahvaljujemo im na svemu što u dale za klub. Prijelazni rok je do 1. rujna i ostaje opcija angažiranja još poneke igračice – kaže Perković.