Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Bunja predvodnik HSP-ove generacije mladih političara

Autor: Marija Knežević

20.09.2008. 22:00
Bunja predvodnik HSP-ove generacije mladih političara

Foto: Filip BRALA



Uz predsjednika stranke Antu Đapića i potpredsjednika Danijela Srba, stranačke prijatelje i simptizere, izbornom zboru su prisustvovali i predsjednik Županijskog vijeća HNS-a Željko Kurtov Buš, predsjednik zadarskog HSLS-a Stanko Zrilić te predstavnik zadarskog HDZ-a Željko Šoša
Novi predsjednik Županijskog vijeća HSP-a Zadarske županije je Đani Bunja, zadarski dožupan i profesor na Sveučilištu u Zadru.
Izabran je jednoglasno na prvom izbornom zboru HSP-a koji je prije početka predizborne kampanje održan u Zadru u konferencijskoj dvorani kluba Gotham. Uz predsjednika stranke Antu Đapića i potpredsjednika Danijela Srba, stranačke prijatelje i simptizere, izbornom zboru su prisustvovali i predsjednik Županijskog vijeća HNS-a Željko Kurtov Buš, predsjednik zadarskog HSLS-a Stanko Zrilić te predstavnik zadarskog HDZ-a Željko Šoša.
– Nismo stranka koju obilježavaju problemi. Imamo novu generaciju mladih političara i na to smo ponosni. Želimo poručiti da se karcinomi od kojih boluje hrvatsko društvo ne mogu liječiti aspirinima kao što to misli hrvatska Vlada – kazao je Srb.
– Zaštita hrvatskih nacionalnih interesa u koje se mnogi kunu u praksi ne funkcionira. Pokazalo se to i u slučaju ZERP-a i u slučaju izručenja hrvatskih generala i još desecima sličnih primjera. Spektakularne akcije poput “Indexa” ne rješavaju probleme. Ina je do prije 10 godina za male novce mogla kupiti MOL, a danas govorimo o njezinoj prodaji MOL-u. Nije interes Hrvatske samo ulazak u EU i provođenje pregovora dok se javnost bavi sporednim stvarima kao što je neki estradni bračni par ili slično. Iako Hrvatska u geografskom pogledu ima oblik kifle, ne znači da treba biti banana republika. Vrijeme je za istinske promjene – istaknuo je Đapić.
Ivan Miličević nije ponovio kandidaturu za predsjednika Županijskog vijeća HSP-a jer mu je Anto Đapić ponudio mjesto u predsjedništvu stranke.
– Ja odlazim da ne odem – kazao je Miličević nakon iscrpne analize krize stranke koja je kulminirala na posljednjim parlamentarnim izborima. Miličević je ipak izabran za člana Županijskog predsjedništva stranke, uz Željka Dilbera, Milu Mišu Čirjaka, Jozu Dragića, Ankicu Barešić, Tončija Fabijanića, Mladena Meštrovića i HSP-ova kandidata za gradonačelnika Radu Škaricu.
Đani Bunja istaknuo je kako sve više mladih ulazi u stranku i da su mnogi od njih već uključeni u izradu HSP-ovih programa. Kao glavni cilj stranke istaknuo je provođenje programa za mlade hrvatske obitelji te zauzimanje za obiteljske vrijednosti, dobrobit domovine Hrvatske i zaštitu interesa hrvatskog čovjeka.
– Razočarat ćemo sve one koji misle da će HSP nestati s hrvatske političke scene. Naša je najveća snaga u tome što nitko od dužnosnika stranke ne ovisi o političkim dužnostima – istaknuo je Bunja. Za članove Glavnog stana izabrani su: Ivan Miličević, Đani Bunja, Rade Škarica i Mile Čirjak.