Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Krovinović i Ljubičić poništili Lazarevskog i »bile« odveli u osminu finala

21.09.2021. 19:55


U šesnaestini finala Hrvatskog nogometnog kupa biogradski Primorac je na svom travnjaku Kazimir i Silvestar poražen od Hajduka rezultatom 1:1. Iako su Biograjci poveli, Splićani su preokrenuli rezultat i zasluženo se plasirali u osminu finala Kupa.
Biograjce je u vodstvo doveo Stefan Lazarevski u 12. minuti udarcem s kreča nakon što je jedanaesterac izborio Klopp. U 41. minuti izjednačio je Filip Krovinović, nakon solo akcije udarcem s 18 metara matirao je Stojanova. U drugom dijelu Ljubičić nakon ubačaja Fossatija glavom dovodio Hajduk u vodstvo čime je ujedno postavio i konačni rezultat ove utakmice. Biograjci su odlično parirali Splićanima u prvom poluvremenu, čak su i nakon gola imali priliku povećati vodstvo. U nastavku utakmice Hajduk je u potpunosti zagospodario travnjakom, redao šanse pred golom Stojanova i zasluženo došao do preokreta. Momčad iz kraljevskog grada pružila je odličan otpor splitskom Hajduku i pred oko 2.500 gledatelja bila fantastičan domaćin ovog nogometnog spektakla.


Biograjci poveli
Prvi prijete Biograjci u 5. minuti. Marić je prošao po lijevoj strani i odigrao povratnu loptu za Vodopiju koji tuče s ruba šesnaesterca. Njegov udarac bez većih problema brani Kalinić. U 8. minuti Hajduk je blizu vodstva. Atanasov je uputio pravu bombu s 25 metara, zatresla se greda Primorčeva gola, ali ništa od gola. Minutu kasnije Biuk je oduzeo jednu loptu na rubu šesnaesterca i pokušao uposliti Ljubičića, ali Stojanov čita njihove namjere. U 11. minuti Marić je odlično uposlio Birkića na rubu šesnaesterca, a ovaj je uputio oštar prizemni udarac koji je prohujao pored vratnice.. U 12. minuti Primorac je poveo i to iz jedanaesterca. Klopp se ušetao u šesnaesterac »bilih« gdje ga ruši Dolček, a sudac Jović pokazuje na bijelu točku. Siguran realizator s kreča je kapetan Stefan Lazarevski – 1:0. Igrala se 23. minuta kada je Ljubičić s ruba šesnaesterca uputio pravu bombu, ali lopta je zapela u biogradskom bloku. Na drugoj strani Klopp je uputio centaršut s desne strane, a Marić iz prve tukao, ali pored gola.U 29. minuti ponovno je u prilici Marić koji je nakon odlične okomite lopte tukao s 20 metara, ali Kalinić brani. Dvije minute kasnije tukao je Klopp s 20 metara, ali njegov udarac bio je premlak da bi ugrozio Kalinića. Krovinović u 31. minuti puca sa 18 metara, ali nije precizan. U 33. minuti Kačaniklić je na desnoj strani prevario Musu i tukao s 18 metara iskosa. Međutim, Stojanov je siguran. U 36. minuti Biograjci imaju veliku priliku za povećanje vodstva. Bitunjac je Krovinoviću oduzeo loptu na centru igrališta i uposlio Nakića koji na 11 metara pronalazi Vodopiju. Nije loše pucao napadač Primorca, ali lopta je išla ravno u Kalinića. U 41. minuti Hajduk je izjednačio. Krovinović je u slalom krenuo s desne strane, prošao dva igrača Primorca i onda s 20 metara naciljao i pogodio donji lijevi kut nemoćnog Stojanova – 1:1. To je ujedno bila i posljednja prilika u prvih 45 minuta u kojem je Hajduk imao veći posjed lopte, ali Primorac je imao opasnije prilike i malo mu je nedostajalo da na odmor ode s vodstvom.


Preokret Hajduka
Hajduk se odmah na početku drugog poluvremena odlučio za tri izmjene. Umjesto Atanasova, Diamantakosa i Biuka, a ušli su Livaja, Fossati i Sahiti. I odmah Sahiti prijeti udarcem s ruba kaznenog prostora, ali pored gola. U 48. minuti lopta je nakon nekoliko odbijanja došla do Livaje koji s desetak metara tuče preko gola. U 52. minuti nakon odlične akcije s Ljubičićem, Livaja tuče iskosa s 15 metara, ali Stojanov još bolje brani. Minutu kasnije Ljubičić tuče glavom, ali njegov udarac nije dovoljno precizan. U 55. minuti pucao je Kačaniklić nakon asistencije Čalušića, ali Stojanov fantastično brani. U 61. minuti Hajduk je poveo. Fossati je odlično prošao po desnoj strani koji centrira u šesnaesterac domaćih,a Ljubičić glavom posprema loptu iza nemoćnog Stojanova – 1:2. U 65. minuti Sahiti gađa s ruba šesnaesterca iskosa, a Stojanov brani uz pomoć vratnice. U 77. minuti glavom je nakon kornera pucao Dimitrov, ali Stojanov ponovno fantastično brani. U 82. minuti Livaja je fantastično vidio utrčalog Brkljaču na desnoj strani šesnaesterca koji puca iz prve, ali preko gola. Krovinović je u 84. minuti nakon povratne lopte Brkljače s ruba šesnaesterca tukao »nebu pod oblake«. U sudačkoj nadoknadi Biograjci su krenuli po izjednačenje, Musa je uputio centaršut u šesnaesterac Hajduka, a Okechukwu bio prekratak u skoku. Ubrzo nakon toga sudac Jović označio je kraj utakmice u kojoj su splitski »bili« potpuno dominirali u drugom poluvremenu i zasluženo došli do preokreta koji im je donio plasman u osminu finala Kupa.
 




PRIMORAC (B) 1 – HAJDUK 2
BIOGRAD NA MORU – Igralište Kazimir i Silvestar. Gledatelja: 2.500. Sudac: Fran Jović (Zagreb). Pomoćnici: Luka Pušić (Zagreb) i Anto Marić (Zagreb) i Strijelci: 1:0 Lazarevski (12’-11m), 1:1 Krovinović (41’). 1:2 Ljubičić (61’). Žuti kartoni: -. Crveni: -.
PRIMORAC (B): Stojanov, Nakić (od 73’ Colić), Ninčević, Birkić, Bitunjac (od 90’ Kuman), Vodopija (od 73’ Lokin), Klopp (od 90’ Šindija), Lazarevski, Marić (od 56’ Okechukwu), Musa, Jurišić. Trener: Krešimir Sunara
HAJDUK: Kalinić, Katić, Dimitrov, Kačaniklić (od 78’ Brkljača), Ćalušić, Diamantakos (od 46’ Livaja), Atanasov (od 46’ Fossati), Krovinović, Biuk (od 46’ Sahiti), Dolček, Ljubičić. Trener: Jens Gustafsson


Prigodni pokloni na oproštaju kapetana Vedrana Ješe
Prije početka utakmice na centru igrališta Kazimir i Silvestar odigrala se jedna mala svečanost. Prigodom oproštaja bivšeg kapetana Primorca (B) Vedrana Ješe prigodne poklone uručio mu je sadašnji kapetan Stefan Lazarevski. Naravno, ovaj čin potaknuo je biogradsku publiku da Ješu isprati velikim aplauzom.