Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Zadranke izvadile zlato

Autor:

20.10.2009. 22:00
Zadranke izvadile zlato

Foto: Adam VIDAS



Četiri puta slušati hrvatsku himnu bio je nezaboravan osjećaj – istaknula je Ardena Bajlo, predsjednica ŠRD Zubatac
U povodu sjajnih rezultata s netom završenog Svjetskog prvenstva u Budvi (od 11. do 18. listopada), ŠRD Zubatac organiziralo je jučer konferenciju za novinare na kojoj su javnost upoznali s uspjesima njihovih ponajboljih sportskih ribolovaca. Ardena Bajlo i Nada Miletić, nastupajući u sastavu hrvatske seniorske reprezentacije, postaju vlasnice zlatne medalje u disciplini udicom s obale, dok Robert Budanović i Marko Sikirić zauzimaju treće i četvrto mjesto u pojedinačnoj konkurenciji.
– Pored sjajnog prvog ekipnog zlata naše ženske reprezentacije, Mirjana Pobor iz Oslića (Selce) osvojila je prvo, dok su Katarina Vrcan iz splitske Zente i Nataša Rogina (Čikavica, Šilo) zauzele treće i četvrto mjesto u jakoj pojedinačnoj konkurenciji. Četiri puta slušati hrvatsku himnu bio je nezaboravan osjećaj. Unatoč teškim uvjetima i pješčanoj plaži, na kraju uvjerljivo slavimo s osam bodova viška ispred drugoplasirane reprezentacije Engleske. Propusta u organizaciji Prvenstva je svakako bilo, no moram istaknuti da su se Crnogorci potrudili učiniti nam boravak što ugodnijim – kaže Ardena Bajlo, predsjednica ŠRD Zubatac.
Muška je seniorska reprezentacija osvojila šesto ekipno mjesto, a njen brončani član, Robert Budanović, također je podijelio svoje dojmove:
– Kako se lovi četiri dana, bilo je potrebno cijelo vrijeme održavati kontinuitet. Dobro smo krenuli, međutim medalja u momčadskoj konkurenciji nam za malo izmiče. Žao mi je jer smo ostali na jednoj pojedinačnoj, a bili smo također vrlo blizu osvajanju tri medalje, kao i seniorke – prisjeća se Robert Budanović.
Nada Miletić ovako je opisala borbu u Budvi:
– Ili poginuti na žalu ili preskočiti Engleskinje i na prvo mjesto zasjesti. Tako je glasio naš dogovor večer prije zadnjeg natjecanja – objašnjava Nada Miletić borbeni duh zaslužnim za uspjeh zlatne šestorice.
 


Bajlo i Jukić u Egiptu


Svjetsko prvenstvo u udičarenju s obale za ribolovce mlađe od 21, odnosno 16 godina održava se u Egiptu (Hurghada) od 25. listopada do 1. studenog, a Zubatac će na njemu predstavljati Estera Bajlo (do 16) i Nino Jukić u kategoriji natjecatelja do 21 godine.