Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Niže cijene i za zadarske kupce

Autor:

20.11.2008. 23:00
Niže cijene i za zadarske kupce


Riječ je, zapravo o očekivanom slijedu događanja, odnosno o rezultatu naše dugogodišnje suradnje s ostalim članicama lanca, kazao je Josip Bakmaz, istaknuvši kako će ovim potezom trgovine lakše konkurirati te će prvenstveno biti jače u nabavi i samim time osigurati povoljnije cijene za svoje kupce
Hrvatski nacionalni trgovački lanac, odnosno sasvim nova grupacija od deset novih hrvatskih regionalnih trgovaca skraćenog naziva NTL, osnovana je prije nekoliko dana i to na čelu sa Željkom Kerumom i Đurom Gavrilovićem. Kako navode neki mediji, osnivanje ovog novog trgovačkog lanca jedini je način da se manji trgovci suprotstave dominaciji najvećeg trgovca Konzuma, kao i sve brojnijih velikih stranih trgovačkih lanaca.
Poznato je također da Hrvatski nacionalni trgovački lanac čini deset trgovaca i to trgovine Kerum i Tommy iz Splita, Biljemerkant iz Osijeka, Boso iz Vinkovaca, Pemo iz Dubrovnika, Studenac iz Omiša, Trgonom iz Novog Marofa, Idis iz Siska te zagrebački lanac Diona, a među njima je i lanac trgovina Bakmaz iz Zadra. No, ono zbog čega je ova vijest izazvala interes javnosti je najava o nižim cijenama, željno iščekivanoj promjeni koja je u uvjetima opće financijske krize itekako zainteresirala osiromašeno hrvatsko građanstvo. Zahvaljujući sudjelovanju zadarske trgovine Bakmaz u ovom novom trgovačkom lancu i zadarski će kupci imati priliku kupovati po nižim cijenama, a to je najavio i Josip Bakmaz, vlasnik istoimenog lanca trgovina.
– Radi se o novom udruženju, a tvrtke članice će od siječnja iduće godine nositi naziv NTL, umjesto dosadašnjeg naziva CBA. Riječ je, zapravo o očekivanom slijedu događanja, odnosno o rezultatu naše dugogodišnje suradnje s ostalim članicama lanca, kazao je Bakmaz, istaknuvši kako će ovim potezom trgovine lakše konkurirati te će prvenstveno biti jače u nabavi, odnosno zajedničkim nastupanjem prema dobavljačima osigurat će jeftiniju nabavu i samim time povoljnije cijene za svoje kupce.