Tjedan talijanske kuhinje u Zadru

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Pašta - gastro kraljica
Danas će se predstaviti kombinacija recepata iz zbirke Venezia i Dalmacija, a nakon toga održat će se radionica "Od zrna do kruha pa sve do tijesta". Za srijedu su predviđena predavanja za studente talijanskog jezika, a u četvrtak je na rasporedu natjecanje u izrađivanju talijanskih kolača, nabrojila je Villani
Arif SITNICA
U prostorijama Zajednice Talijana ponuđena različita jela od tjestenine

Veliku paštašutu ponudili su jučer na otvaranju Međunarodnog tjedna talijanske kuhinje u zadarskoj Zajednici Talijana.

Rina Villani, predsjednica Zajednice Talijana, povodom jučerašnjeg otvaranja naglasila je kako se Tjedan talijanske kuhinje u ovom tjednu održava po cijelom svijetu.

Kako je pašta među najomiljenijim, ali i najpopularnijim talijanskim jelima upravo su različita jela od tjestenine jučer ponuđena u prostorijama Zajednice Talijana te najavljen i bogat gastro program koji je pripremljen povodom održavanja Međunarodnog tjedna talijanske kuhinje u Zadru na koji su svi zainteresirani dobrodošli.

- Danas će se predstaviti kombinacija recepata iz zbirke Venezia i Dalmacija, a nakon toga održat će se radionica "Od zrna do kruha pa sve do tijesta". Za srijedu su predviđena predavanja za studente talijanskog jezika, a u četvrtak je na rasporedu natjecanje u izrađivanju talijanskih kolača. U subotu, posljednjeg dana manifestacije, održat će se kreativna radionca za djecu te u poslijepodnevnim satima koncert u čast Gioacchinu Rossiniu na zadarskom Sveučilištu, nabrojila je Villani.

A upravo su tradicionalna jela, jedan od načina na koji se najbolje mogu upoznati okusi, mirisi, ali i nacionalni identitet te kultura pojedine zemlje, u ovom slučaju Italije. A kako su i sami Talijani veliki gurmani spoj i bogatstvo okusa i mirisa u njihovim tradicionalnim jelima raposodija je za svačije nepce. A pašta je upravo proizvod po kojem je, kao i po pizzi Italija poznata diljem svijeta.

Održavanje tjedna talijanske kuhinje podržava i Ministarstvo vanjskih poslova Italije.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno