Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

MATURANTI Znate li tko je sve kročio “Hodnicima Barakovića do uspjeha”?

21.11.2018. 18:30
MATURANTI Znate li tko je sve  kročio  “Hodnicima  Barakovića do  uspjeha”?


Jučer je u multimedijalnoj dvorani Gimnazije Jurja Barakovića održano otvorenje izložbe pod nazivom "Hodnicima Barakovića  do uspjeha" koju su priredili maturanti Gimnazije Jurja Barakovića.  Izložba je upriličena povodom Dana grada Zadra i blagdana jednog od  njegova četiri zaštitnika, Svetog Krševana koji se obilježavaju 24. studenog.
Tako su učenici završnih razreda, točnije Dorotea Čilaš, Lovre Marasović, Toni Srbić, Damjan Dobrović i Paola Grbeša, a na inicijativu profesora Marina Prtenjače koji im je dao odriješene ruke, priredili ovu  izložbu.
Također, maturanti su ovom prigodom htjeli obilježiti i 70. rođendan  košarkaškog diva velikog srca i osmijeha, Krešimira Ćosića, te se ujedno  prisjetiti i ostalih poznatih Zadrana koji su svoje znanje stjecali u klupama ove Gimnazije poput putopisca Olega Maštruka, glumice Ivane  Buljan, košarkaškog trenera Umberta Piasevolia, pjevača Tomislava  Ivčića, politologa Pavla Kalinića, pjevačica Natali Dizdar i Ivane Radovniković. Maturanti su na otvorenju najavili i skori dolazak zastupnice u  Europskom parlamentu, Dubravke Šuice.
-Ne bismo uspjeli sami pa su nam u pomoć priskočili likovnjaci koji  su napravili plakat za izložbu i informatičari koji su nam pomogli oko  slide show-a. Projekt smo započeli traženjem imena i prezimena naših  poznatih sugrađana u godišnjaku škole, no to je bio tek početak. Projekt je odobrio i ravnatelj Ranko Artuković, koji nam je omogućio sva  sredstva kako bi uspješno ostvarili svoje ideje, kazala je u ime svih  učenika autora, Paola Grbeša.