Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Pobjeda protiv Zadra mora biti dodatan impuls

21.11.2020. 13:35


Sonik-Puntamiku su već ove sezone zvali najugodnijim iznenađenjem sezone u HT Premijer ligi, no nakon pobjede nad Zadrom, Zadrani su zaista pokazali koliko su odlična momčad. Spoj iskustva Jakova Vladovića i Tea Petanija te niza mladih igrača (Cvitković, Runjić, Rašić, Cvitković…) odlično vođena iskusnim trenerom Hrvojem Vlašićem zaista odlično izgleda na terenu. Usporila je ih je u jednom trenutku prvo korona pa onda i neke ozljede (Marino Šarlija već neko vrijeme ne igra), no prvo pobjedom na gostovanju u Sinju kod Alkara, a onda i spektakularnim uspjehom protiv Zadra, Sonik se vrlo brzo vratio na "pravi put":
– Pobjeda protiv jačeg suparnika i papirnatog favorita diže momčad na određeni način, ali jednako tako može biti i zamka. Naša realnost je da mi protiv momčadi kakva je Osijek moramo dobro reagirati. Trebamo što je moguće prije zaboraviti utakmicu protiv Zadra. Ona nam treba poslužiti tek kao dodani impuls za dodatni kvalitetni rad. Ne smijemo razmišljati o položaju na tablici, broju pobjeda ili onome što je bilo u utorak, već tražiti dodatnu motivaciju za treniranje, jer trening je ono što garantira dobru igru – rekao je trener Vlašić i najavi dvoboj protiv Vrijednosnica Osijek, koji je na rasporedu u nedjelju u 18 sati. Posebno je Vlašić istaknuo ulogu iskusnih Petanija i Vladovića koji su najviše vukli protiv Zadra i sigurno je da će njihov učinak biti potreban i u nedjelju.
– Najbitnije je da se oni dobro oporave, osvježe i budu u dobrom ritmu. Jasno je da će oni svojim iskustvom pomoći kontrolirati stvari i pristup utakmici.
O sutrašnjem protivniku strateg Puntamičana kaže:
– Položaj Osijeka na tablici ne reflektira njihovu stvarnu kvalitetu. Činjenica je da se radi o momčadi koja igra na veliki broj poena, što su pokazali u nekoliko navrata u dosadašnjem dijelu sezone, prije svega u Sinju. Imaju visok šuterski rang, pogotovo u vanjskoj liniji. Frye i Jordano su jako zanimljivi igrači koji su u stanju svakome zabiti preko 20 poena i ako u utakmicu ne uđemo s pravim pristupom, mogu nam napraviti velike probleme. Osijek igra na "koš više" i bit će vrlo bitno kontrolirati utakmicu na defenzivnom dijelu terena. Kvalitetan pristup i čvrsta igra u obrani će raditi razliku. U svakom trenutku moramo imati visoku razinu agresivnosti. To je put koji moramo slijediti.
Radilica Puntamičana Dino Palčić također je najavio nedjeljni dvoboj.
– U dobrom smo ritmu nakon pobjede protiv Zadra. Na domaći parket, gdje jako dobro igramo, nam dolazi Osijek. Radi se o momčadi iz našeg ranga i u takvim susretima uvijek idemo po dva boda. Vrijednosnice imaju dosta mladih igrača, te su dosta rastrčani i opasni iz kontre. Posebnu pozornost trebamo obratiti na njihov šut za tri poena, gdje su ponajbolji u ligi. I Frye i Jordano trice gađaju s preko 45 posto uspješnosti. Ako ih u tome uspijemo zaustaviti, imamo velike šanse za pobjedu.