Dječji vrtić Zvončić Poličnik jedini u Hrvatskoj bez liste čekanja

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Otvoren novouređeni i prošireni područni odjel Briševo – Murvica
Naša županija provodi brojne demografske mjere među kojima su subvencije stambenih kredita, rodiljne naknade, a sve to daje dobre rezultate. Ovo je jedan od četrdeset vrtića koje smo dogradili i izgradili u protekle četiri godine, na što smo iznimno ponosni, rekao je župan Božidar Longin
Toni PERINIĆ
Novi vrtić može primiti još 60 djece, ukupno 180 na području općine Poličnik

Svečanim presijecanjem vrpce i prigodnim programom, jučer je otvoren novouređeni i prošireni dječji vrtić Zvončić Poličnik, područni odjel Briševo – Murvica. Riječ je o projektu vrijednom šest milijuna kuna kojim se kapacitet vrtića povećao za tri nove prostorije, u potpunosti opremljene najnovijim didaktičkim materijalima potrebnim za svladavanje temeljnih znanja. Novi vrtić može primiti još 60 djece, ukupno 180 na području općine Poličnik. Uz domaćine, načelnika općine Poličnik, Davora Lončara i ravnateljicu DV Zvončić, Marijanu Barić, svečanosti je nazočila i državna tajnica Središnjeg ureda za demografiju i mlade, Željka Josić te zadarski župan Božidar Longin sa suradnicima. Veselje i radost zbog otvorenja nove odgojno – obrazovne institucije nitko nije krio, a načelnik Lončar istaknuo je kako općina Poličnik sve investicije usmjerava za dobrobit djece i mladih.

- Sve investicije koje radimo na području naše općine usmjeravamo prema mladima. Kroz razne socijalne programe i projekte, svaki mjesec sufinanciramo oko 970 djece, učenika i studenata s područja naše općine, rekao je načelnik Davor Lončar te najavio nove demografske mjere kojima će dodatno potaknuti mlade da ostanu živjeti u svom mjestu.

- Na područje naše općine doseljavaju se mlade obitelji, a njihovim dolaskom iz dana u dan imamo sve više djece. Upravo ćemo uređenjem i opremanjem prostora za igru u društvenim domovima omogućiti djeci mjesto za igru. Naš cilj je napredak općine kroz društvenu, gospodarsku i komunalnu infrastrukturu, naglasio je načelnik Lončar.

Trenutačno broje 180 djece u svim odjelima

Ravnateljica DV Zvončić Poličnik, Marijana Barić ustvrdila je kako su gradnjom četvrtog vrtića na području općine službeno ostali bez liste čekanja, što je prema njenim riječima, trenutačno jedini takav slučaj na području Hrvatske.

- Od polaganja kamena temeljca do danas, prošlo je osam mjeseci, što nije toliko veliko razdoblje, jako brzo smo otvorili ovaj vrtić. Trenutačno brojimo 180 djece u svim odjelima i moram naglasiti kako smo jedini vrtić u Republici Hrvatskoj bez liste čekanja za upis, istaknula je ravnateljica Marijana Barić i dodala kako su ovim projektom podigli ljestvicu kvalitete predškolskog odgoja.

- Vrtić je nadograđen s tri sobe dnevnog boravka u kojima su smještene tri odgojne skupine djece jasličke dobi i dvije skupine djece starije predškolske dobi. Oprema vrtića je vrhunska, sve prema najnovijim pedagoškim standardima, imamo osamnaest odgojitelja, ukupno dvadeset i šest zaposlenih. Otvorenjem ovog objekta, koji će s radom započeti početkom siječnja, idemo u smjeru kvalitetnog pružanja usluge predškolskog odgoja u našoj općini, izjavila je ravnateljica Barić.

Zadarskoj županiji 1,7 milijuna kuna za dječje vrtiće

Državna tajnica Željka Josić, koja je u travnju ove godine i položila kamen temeljac za novi vrtić, istaknula je podatak kako je ove godine Zadarskoj županiji dodijeljen značajan iznos za dječje vrtiće.

- Kroz program poboljšanja materijalnih uvjeta dječjim vrtićima, zadarska županija dobila je 1,7 milijuna kuna od čega je najveći iznos dodijeljen upravo ovom vrtiću, kojemu je očito bilo i najpotrebnije, kazala je državna tajnica Josić, dok je župan Božidar Longin naglasio kako je u proteklom mandatu, u Zadarskoj županiji otvoreno i nadograđeno četrdeset vrtića.

- Naša županija provodi brojne demografske mjere među kojima su subvencije stambenih kredita, rodiljne naknade, a sve to daje dobre rezultate. Ovo je jedan od četrdeset vrtića koje smo dogradili i izgradili u protekle četiri godine, na što smo iznimno ponosni, rekao je župan.

Tijekom svečanosti, vrtićka djeca su prigodno izvela nekoliko božićnih pjesama dok je župnik Poličnika, dok Damir Juričin blagoslovio novouređeni objekt. Nakon programa, uslijedio je obilazak vrtića te prigodni domjenak.

Ocjena: 
Nije još ocijenjeno