»Možemo zajedno« do kvalitetnijeg života u ruralnim područjima

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
U centru Benkovca predstavljen projekt
Iznimno sam zadovoljan pokretanjem ovog projekta jer će njegovi ciljevi doprinijeti razvoju grada i susjednih općina, ali isto tako i unaprijediti svijest građana, rekao je Bulić
S predstavljanja projekta jačanja kapaciteta OCD-a

Udruga za djecu, mlade i obitelj »Mali koraci« Benkovac u partnerstvu s Udrugom invalida i osoba s poteškoćama u razvoju Zajedno i Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije AGRRA provodi projekt »Možemo zajedno - Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice« UP.04.2.1.11.0130.
U centru Benkovca je održano predstavljanje projekta. Na području Grada Benkovca i susjednih općina socijalna uključenost stanovništva je izrazito nerazvijena zbog nepostojanja dovoljno sadržaja i aktivnosti kojima se potiče na društveni razvoj. Uz prometnu nepovezanost veliki problem je socijalna kohezija i neujednačen pristup sadržajima, a rezultat je velik broj organizacija civilnog djelovanja (OCD) kojih ima 86 na ovom području.

- Iznimno sam zadovoljan pokretanjem ovog projekta jer će njegovi ciljevi doprinijeti razvoju grada i susjednih općina, ali isto tako i unaprijediti svijest građana. Njegovom realizacijom i svim predviđenim aktivnostima osnažit ćemo naše potencijale i izgraditi kvalitetnu mrežu aktivnih udruga koje će pridonositi zajednici, rekao je gradonačelnik Benkovca Tomislav Bulić i dodao kako su djeca naša budućnost, a osobama s poteškoćama u razvoju potrebno je dati svu podršku kako bi bile dio društvenog života i ostvarivale svoje potencijale.

Predsjednica Udruge »Mali koraci« Marija Mijić kazala je kako će ojačati kapacitete udruga, razviti i poboljšati znanja o mogućnostima financiranja kroz natječaje te razviti svijest o važnosti međusektorske suradnje i umrežavanja.
Tatjana Miličević predsjednica Udruge »Zajedno« istaknula je koliko se raduje suradnji s Udrugom »Mali koraci«. U ime Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije okupljenima se obratila zamjenica ravnatelja Ivana Dević koja je zahvalila gradonačelniku Buliću na svesrdnoj pomoći. Dodala je kako će se projektom direktno utjecati na smanjenje društvene i ekonomske nejednakosti te će se povećavati kvaliteta života u ruralnim područjima.
Vrijednost projekta je 435.375,00 kn i u potpunosti je financiran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ocjena: 
Nije još ocijenjeno