U Gračacu nema škole, neka mjesta odječena od svijeta, bura usporila promet

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
SNIJEG I BURA
Promet se tijekom dana normalizirao tako da su za sve kategorije vozila kasnije otvoreni autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica (ograničenje brzine je 60 km/h zbog olujne bure), Državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački te Paški most
Zvonko KUCELIN
Kamioni su morali čekati na prolaz

Snijeg, bura i vijavica blokirali su život u velikom dijelu općine Gračac, a neka mjesta poput Velike Popine, Klapavice i Kupirova praktički su odsječena od svijeta. Snježni nanosi blokirali su pristupne ceste i besmisleno ih je čistiti sve dok puše vjetar koji ih stvara. Stanovništvo ovih mjesta naviknuto je na jake zime te su obično spremni za izvanredne situacije. Gotovo svaka kuća ima spremljene zalihe hrane i drva i kako smo obaviješteni nitko nije životno ugrožen.

Pet pripadnika HGSS-a Zadar u srijedu je sudjelovalo u intervenciji na području Velike Popine te su invalidnoj osobi do čije kuće se bilo teško probiti po snijegu dostavili hranu i piće.

Nataša Turbić, načelnica Općine Gračac, kaže kako su upoznati sa situacijom na terenu te je u kontaktu sa svim službama.

- Nekoliko je mjesta koja su zatvorena i ne može im se pristupiti. Ceste Zadarske županije očistit će pristupne ceste kada se vrijeme smiri. Ljudi koji žive tamo su svjesni stanja, a prema informacijama koje imam radi se o pedesetak osoba. Zbog vremena su i školska djeca u Gračacu oslobođena nastave, a najavljuju kako će se loše vrijeme nastaviti, kazala je Turbić.

Djelatnici Cesta Zadarske županije u Gračacu rade punom parom, ali snijeg i vjetar im posao dodatno otežavaju. Državne ceste imaju prioritet u čišćenju i tijekom jučerašnjeg jutra radilo se na tome da one budu prohodne, no kako nam je rekao nadcestar Stjepan Knežević, ukoliko bi netko bio u opasnosti spremni su probiti i ceste koje vode prema selima koja su trenutno nepristupačna. Naime, samo u predjelu Srpski Klanac snijega ima oko dva metra, dok ga je kod tunela Prezid i više od 80 centimetara.

Zbog olujnog vjetra za sav promet jutros je bila zatvorena autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine vozila, osim kamiona s prikolicom i tegljača s poluprikolicom je autocesta A1 čvor Sveti Rok-Gračac (DC50)-Obrovac (DC27)-Karin (DC27)-Benkovac, i obrnuto), državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54), kao i Paški most.

Promet se tijekom dana normalizirao tako da su za sve kategorije vozila kasnije otvoreni autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica (ograničenje brzine je 60 km/h zbog olujne bure), Državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački te Paški most.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)