Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

ŽUPANIJSKI LIDRANO Sudjelovalo 192 učenika i 53 mentora iz 26 osnovnih škola Zadarske županije

22.02.2019. 13:14
ŽUPANIJSKI LIDRANO Sudjelovalo 192  učenika i 53 mentora  iz 26 osnovnih škola  Zadarske županije


U Osnovnoj školi Obrovac održan je Lidrano – županijski  susret učenika osnovnih škola Zadarske županije 2019. godine na kojem  je sudjelovalo 192 učenika i 53 mentora iz 26 osnovnih škola Zadarske  županije. Na otvorenju su sudionike pozdravili ravnatelj OŠ Obrovac,  Željko Modrić, zamjenik gradonačelnika Obrovca, Slobodan Jurjević, a  smotru je otvorila Marina Viduka, viša stručna savjetnica u Upravnom  odjelu za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije.
Uoči županijske smotre održani su susreti na gradskoj razini u OŠ Stanovi te međuopćinskoj razini u OŠ Franka Lisice u Polači. Na ta dva susreta je sudjelovalo ukupno 322 učenika i 86 mentora iz 30 škola.
Izabrani su najbolji koji su se predstavili na županijskoj razini u  Obrovcu, a od njih su povjerenstva izabrali one koji će biti predloženi za  državnu razinu. Naime, ne moraju svi koji su "prošli" na županijskoj  smotri sudjelovati i na državnoj, već samo oni koji budu pozvani. Državna izbornica za dramsko stvaralaštvo, Franka Klarić iz šibenskog Hrvatskog narodnog kazališta je bila prisutna na županijskom susretu Zadarske županije u Obrovcu.
U pojedinačnom nastupu dramsko-scenskog stvaralaštva za državnu  razinu su predloženi David Dragaš iz OŠ Petra Preradovića koji je odigrao  ulomak iz Lovca u žitu J.D. Salingera te Ecija Tudorović iz OŠ Bartula  Kašića koja se prezentirala s Čudom R. J. Palacija.
Za državnu razinu predloženi su i školski listovi: Bartulin, www.bartulin.com iz OŠ Bartula Kašića, Fontana iz Krune Krstića, Dite zadarsko iz  Šimuna Kožičića Benje i Oz iz OŠ Zadarski otoci.
Što se tiče pojedinačnih novinarskih i literarnih radova, oni se prezentiraju pod zaporkama tako da imena tih učenika koji su predloženi za  državnu razinu Lidrana još nisu poznata. A imena predloženih radova su  sljedeća: od novinarskih – Od kolijevke pa do groba…, S Bogom svojim  preskačem zidine, Tableti štekaju i U potrazi za boljim životom, a od literarnih – Djetinjasta baka, Moderna crvenkapica, Muke jednog petaša,  Fjaka i Di nan beside bižu?.
Agencija za odgoj i obrazovanje će, nakon prosudbe članova Državnog  povjerenstva, na svojim internetskim stranicama do 12. ožujka 2019. godine objaviti tablice odabranih radova te pozvane učenike i njihove  mentore. Državna smotra Lidrano održat će se od 25. do 29. ožujka.