U ožujku opsežni radovi na pročišćivaču

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Pristiže sav potrebni materijal
Dio materijala je stigao, a dio još kasni zbog poteškoća u međunarodnoj opskrbi. Dio sirovine dolazi iz Kine pa se obrađuje, ovdje u jednoj od tvornica u Europi, nakon čega se isporučuje nama. Dok sva potrebna sirovina, materijal, ne stigne, nema smisla krenuti s radovima koji su opsežni i zahtjevni. Nadam se kako će uskoro sve stići i kako će radovi krenuti sljedeći mjesec, kazao je Peronja
Vedran SITNICA
Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda trebao bi se rekonstruirati, čime bi se konačno stalo na kraj širenju neugodnih mirisa na Smiljevcu

»Vidljivi« radovi na pročišćivaču otpadnih voda na Smiljevcu trebali bi početi u ožujku, nada se Grgo Peronja, direktor Odvodnje.

- Dio materijala je stigao, a dio još kasni zbog poteškoća u međnarodnoj opskrbi. Dio sirovine dolazi iz Kine pa se obrađuje, ovdje u jednoj od tvornica u Europi, nakon čega se isporučuje nama. Dok sva potrebna sirovina, materijal, ne stigne, nema smisla krenuti s radovima koji su opsežni i zahtjevni. Nadam se kako će uskoro sve stići i kako će radovi krenuti sljedeći mjesec, kazao je Peronja.

Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda trebao bi se u potpunosti rekonstruirati, čime bi se konačno stalo na kraj širenju neugodnih mirisa na Smiljevcu, ali i u susjednim kvartovima zbog čega se stanovnici žale.

Ugovor za njegovu nadogradnju potpisan je u svibnju prošle godine, ali unatoč poteškoćama u isporuci materijala, Peronja naglašava kako još uvijek nema zahtjeva izvođača radova, zagrebačke tvrtke Nicro za produljenjem roka.

- Najvažnije je početi s radovima. Nismo dobili zahtjev od izvođača za moguće produljenje roka, iako da to zatraže, imaju pravo, s obzirom na poteškoće u međunarodnom opskrbnom lancu, dodaje direktor Odvodnje.

Dodatni radovi uključuju natkrivanje uređaja, linija i ventilacije s pročišćavanjem zraka, izgradnju spremnika za ravnomjerno doziranje otpadnih voda iz septičkih jama. Ugradio bi se napredni sustav za pročiščavanje zraka iz spremnika, a pročišćene otpadne vode ponvno bi se mogle koristiti za sustav ispiranja opreme što bi u konačnici bilo i rješenje za manju potrošnju vode.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno