Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Ani Burazer devet medalja

22.03.2021. 08:58


Sjajan uspjeh ostvarila je Ana Burazer, plivačica Sveučilišta u Zadru, na studentskom prvenstvu Hrvatske u plivanju u Vukovaru gdje su se okupili predstavnici deset visokoškolskih ustanova iz Hrvatske. Burazer je osvojila devet medalja, tri zlatne i šest srebrnih. Pobijedila je u utrkama na 100 m prsno, 50 m leptir i 100 m leđno dok je druga bila na 50 m leđno, 50 m prsno, 50 m slobodno, 100 m slobodno, 100 m leptir i u štafeti 4×50 m slobodno.
– Burazer je ovim uspjehom ispisala ne samo povijest studentskog sporta na Sveučilištu u Zadru, nego i povijest studentskog sporta u Hrvatskoj jer nitko nikada na studentskom prvenstvu Hrvatske u bilo kojem sportu ni na jednom natjecanju nije osvojio devet medalja – objavili su na Facebook stranici UniSport ZD.
Uspješna je bila i štafeta 4×50 m slobodno u kojoj su uz Burazer nastupile Ana Bajok, Nika Pancirov i Nika Begić te osvojila srebrnu medalju. U ukupnom redoslijedu ženskih plivačkih ekipa Sveučilište u Zadru osvojilo je drugo mjesto, iza Sveučilišta u Splitu, a ispred Sveučilišta u Zagrebu.