Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Pobjedom nad susjedima otvoriti seriju domaćinstava u Jazinama

22.04.2021. 07:10


Prethodnih osam dana košarkaši Zadra su uživali, ove sezone uistinu rijetke, blagodati neigranja utakmica te su to dragocjeno vrijeme iskoristili za dodatne treninge pred nadolazeći rasplet domaćeg prvenstva. Ostalo im je do kraja osnovnog dijela odigrati četiri utakmice, a prva s tog popisa je na rasporedu večeras, s početkom u 19 sati, kad im u goste stiže Šibenka u sklopu zaostale utakmice 26. kola. Susjedski derbi, treći ove sezone, igra se u hramu zadarske košarke, kultnim Jazinama koje će u naredna dva tjedna postati njihovim privremenim domom jer ih je s Višnjika »istjerala« UEFA-ina Liga prvaka u futsalu.


Borba za jedinicu
Osim tog tradicionalnog epiteta susjedskog derbija, sraz ova dva protivnika ne nudi preveliku neizvjesnost. Ipak je momčad Veljka Mršića najizgledniji kandidat za startnu jedinicu u doigravanju dok je družina iz Krešimirovog grada prosječan prvoligaš koji je ispunio svoj glavni cilj, ostanak u ligi, te će vjerojatno zaključiti osnovni dio na osmom mjestu koje će ih po svemu sudeći u doigravanju ponovno namjeriti na sjeverne susjede. Bodovi su stoga puno važniji Zadranima koji se bore sa Splitom za to prvo mjesto i prednost domaćeg terena u svim serijama doigravanja pa se u kontekstu večerašnjeg dvoboja sa Šibenčanima razmišlja samo o pobjedi. A najlakši put do nje, kako će kazati i trener Mršić, je ozbiljnost od prve minute i sprječavanje gostujuće kanonade s vanjskih pozicija.


Šuterska momčad
– Ovih osam dana što smo imali nam je jako dobro došlo, uspjeli smo se odmoriti i dobro trenirati. Šibenka nam je prvi protivnik u predstojećoj seriji od pet utakmica do 30. travnja. Radi se o zanimljivoj momčadi koja je spoj mladosti i iskustva, ali koja ima malu rotaciju. Oni su dobra šuterska momčad i to su više puta pokazali ove sezone. Pobijedili su Cibonu i Splita na domaćem parketu i zato moramo biti ozbiljni. Neophodan nam je dobar ritam kako bi ostvarili pobjedu i kako bi do kraja regularnog dijela prvenstva održali vodeću poziciju – kazao je Mršić uoči dolaska Šibenčana dok je ulogu favorita svoje momčadi u večerašnjem susjedskom derbiju istaknuo i Jure Planinić kojem ove sezone definitivno odgovara igrati protiv Šibenke jer u prosjeku »narančastima« ubacuje 7.5 poena uz 6.5 skokova.
– Šibenčani su nam prvi protivnici u ovom nizu u Jazinama. Dolaze nam nakon osam dana naših treninga i zato ovaj susret dočekujemo spremni. Šibenka je dobra momčad u kojoj se sve vrti oko tri iskusna igrača. Međutim, mi smo veliki favoriti i zato moramo ući snažno u utakmicu i opravdati na terenu taj naš status – kazao je Planinić.