Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

U bibinjskoj poslovnoj zoni već 50 poduzetnika

22.04.2021. 08:05


Župan Božidar Longin sa suradnicima posjetio je općinu Bibinje gdje je u pratnji načelnika Bruna Bugarije i njegovog zamjenika Šime Sekule obišao neke od projekata koji se trenutačno provode u tom mjestu. Među ostalim, grade se objekti u Poslovnoj zoni Lonići, a u samom središtu mjesta završni su radovi na sustavu odvodnje, u sklopu 6,2 milijuna kuna vrijednog projekta Aglomeracija Bibinje – Sukošan.
– Općina Bibinje stvorila je preduvjete za razvoj i diversifikaciju gospodarstva. Ostvaren je važan projekt Poduzetničke zone Lonići, koja se prostire na 50 hektara zemljišta. Gotovo svaki mjesec novi poslovni subjekt otvori svoja vrata, a 50 poduzetnika prepoznalo je Općinu Bibinje kao partnera te su sve parcele namijenjene gospodarstvu prodane, istaknuo je Šime Sekula te dodao da projekt u cjelini generira razvoj gospodarstva na području općine i osigurava ravnomjeran napredak Zadarske županije.
– Svakodnevno dobivamo upite novih investitora te ozbiljno razmišljamo o proširenju zone. Općina Bibinje, osim novih radnih mjesta, dobila je i konstantni prihod za svoj proračun koji ulaže u daljnji razvitak mjesta, kaže Sekula.
U samom središtu Bibinja, Starom selu, dovršavaju se radovi na sustavu odvodnje na koju će biti spojeno još 80 domaćinstava.
– To je jedan od najvažnijih projekata za održivi razvoj Bibinja. Hvala županu Longinu koji nam je bio na pomoći u realizaciji više projekata, od lučke infrastrukture pa do projekata vodovoda i odvodnje za koje se izborio preko Upravnog vijeća Hrvatskih voda, rekao je načelnik Bugarija.
Župan Longin je istaknuo kako se Općina Bibinje strateški opredijelila za turizam, malo gospodarstvo i poljoprivredu.
– Poslovna zona Lonići je pravi primjer razvoja malog gospodarstva, a što se tiče turizma, on se može i treba razvijati održivo, odnosno ako zadržimo čisto more i okoliš. U tom smislu je i vrlo velik značaj projekta aglomeracije Bibinje-Sukošan, ali i svih projekata izgradnje vodovoda i odvodnje koji se provode na području naše županije. Na tome ćemo i dalje odlučno raditi jer želimo nastaviti održivi razvoj naše županije, poručio je Longin.