Zadar među najtraženijim gradovima za kupnju stanova

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Prema oglasniku, na Viru je poželjno imati nekretninu
Pandemija je imala velik utjecaj na tržište, posebno jer stranci više ne mogu tako jednostavno dolaziti u obilaske nekretnina, ali promijenila je i način života, ljudima je postalo bitno maknuti se iz sredine u kojoj se nalaze, pa razmišljaju o investicijama koje im ranije nisu bile u planu što je utjecalo na pojačan interes za kućama i zemljištima za njihovu izgradnju, za Crozilla.com rekao je Nikica Begonja, predsjednik strukovne skupine posrednika HGK ŽK Zadar
Marin GOSPIĆ
Osim onih domaćih, interes za kupnju stana u Zadru pokazali su i potencijalni kupci iz inozemstva, a najviše ih je Njemačke

Među inozemnim posjetiteljima oglasnika Crozilla.com tijekom ožujka su prevladavali oni iz Njemačke, a najveći interes pokazivali su za kućama na području Istre, Vira, te Vodica i Krka, odnosno za stanovima u Crikvenici i Medulinu.
Posjetitelji iz inozemstva u ožujku su na oglasniku Crozilla.com posebnu pozornost usmjerili na otok Vir koji se ponovno istaknuo prema interesu za tamošnjim kućama i zemljištima.

Zaslužna je jaka promidžba Vira

- Pandemija je imala velik utjecaj na tržište, posebno jer stranci više ne mogu tako jednostavno dolaziti u obilaske nekretnina, ali promijenila je i način života, ljudima je postalo bitno maknuti se iz sredine u kojoj se nalaze, pa razmišljaju o investicijama koje im ranije nisu bile u planu što je utjecalo na pojačan interes za kućama i zemljištima za njihovu izgradnju, za Crozilla.com rekao je Nikica Begonja, predsjednik strukovne skupine posrednika HGK ŽK Zadar i vlasnik agencije Nina dom d.o.o. koja već 25 godina djeluje na Viru.
Dodaje i kako u posljednje vrijeme za tamošnjim nekretninama ima dosta interesa potencijalnih kupaca iz Njemačke i Austrije, za što je, kako kaže, zaslužna i jaka promidžba Vira u inozemstvu kojom je postao prepoznatljiv kao otok na kojem je poželjno posjedovati nekretninu.
- Dosta se radi na promidžbi Vira, pa raste i njegova turistička ponuda, zaključuje Begonja.
Do sada je bilo sasvim uobičajeno da, bez obzira o kojoj se vrsti nekretnina radi, Zagreb drži prva mjesta na ljestvici potražnje, no podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako je glavni grad tijekom ožujka izgubio vodeće pozicije u čak dvije rubrike. Kuće za prodaju najviše su se pretraživale na području Osijeka, dok se Zagreb prema potražnji nalazi na drugoj poziciji. U rubrici stanovi - najam, Zagreb je s nekadašnjeg prvog mjesta tijekom ožujka svrgnut čak na treću poziciju gdje se smjestio iza Rijeke i Splita.
Zagreb, Split, Pula, Rijeka, Osijek i Zadar u ožujku su bili najtraženiji gradovi za kupnju stanova. Osim onih domaćih, interes su pokazali i potencijalni kupci iz inozemstva među kojima je najviše onih ih Njemačke, zatim Slovenije te BiH. Strane su posjetitelje uglavnom zanimali stanovi koji se putem oglasnika Crozilla.com prodaju u Crikvenici, Medulinu, Vodicama, Puli i Zagrebu.

Ponuda kuća za prodaju

Prema istraživanju oglasnika za nekretnine Crozilla.com, stanovi za najam najviše su se tražili u Rijeci, Splitu, Zagrebu, te Puli i Zadru. Strani posjetitelji najviše su pretraživali ponudu najma na području Rijeke, Splita i Opatije. Najtraženiji gradovi za kupnju kuća tijekom veljače su bili Osijek i Zagreb, a tražene su bile i kuće na području Rijeke, Samobora, Zadra, Pule i otoka Vira. Ponuda građevinskih zemljišta u ožujku se uglavnom pregledavala na području Zagreba, Pule, Krka, Kaštela, Vira i Zadra.
Među inozemnim posjetiteljima oglasnika Crozilla.com zainteresiranima za kuće i građevinska zemljištam uglavnom su prevladavali posjetitelji iz Njemačke. Vir, Vodice, Krk, Crikvenica, Poreč, Zadar i Pula gradovi su u kojima su potencijalni strani kupci najviše pretraživali ponudu kuća za prodaju. Kada je riječ o građevinskim zemljištima u ožujku su najtraženija bila ona na području Vira, Pule, Vodica, Crikvenice i Krka.
- Kriteriji koji su stranim kupcima bitni su: lokacija, lokacija i lokacija. Na Viru ih zanimaju kuće uz more ili one s panoramskim pogledom, a zatim i one s velikom okućnicom na kojoj je moguće imati ili izgraditi bazen. Što se tiče zemljišta, još uvijek se čekaju izmjene i dopune Prostornog plana općine Vir prema kojem će se moći graditi i na još neizgrađenim građevinskim područjima otoka, rekao je Nikica Begonja za Crozilla.com. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (2 glasova)