Obrovačkoj vlasti trenutačno najbitniji - parking

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Vapi za obnovom i projektima za povratak mladih
Vijećnici vladajuće garniture prihvatili su zaključak o davanju suglasnosti gradonačelniku za kupnju više nekretnina od nekoliko tisuća kvadrata pokraj kolodvora, priča oporbeni vijećnik Ivan Matić iz MOST-a i dodaje kako su prema ZK izvatku tereni oko kolodvora u vlasništvu bliskih rođaka gradonačelnika Župana
Toni PERINIĆ
Obrovac je danas prilično pust, a broj stanovnika stalno je u padu

Prije točno dva mjeseca pisali smo o situaciji u Obrovcu, gradiću koji usprkos prekrasnom i bajkovitom krajoliku na obali Zrmanje, polako propada. Ulice su prazne, gradom vlada otužna zbilja, kao da je vrijeme zastalo.

Brojni problemi stanovnika

Očekujete kako će gradonačelnik Ante Župan, koji na svečanim sjednicama i događajima govori o uzletu i razvitku Obrovca, nakon sedamnaest godina vladavine upregnuti sve snage da, dok još nije kasno, kroz razne potpore mlade vrati na svoju djedovinu i da obnovi lice grada. Ali ne, uz brojne probleme koji muče stanovnike, gradskoj vlasti je trenutno najbitniji – parking. I to na mjestu gdje već postoji parking, koji je većinom prazan.
- Na prvoj ovogodišnjoj sjednici Gradskog vijeća donesena je odluka o dodatnom zaduživanju već prezaduženog Grada za šest milijuna kuna. Istaknuto je kako će se navedena sredstva utrošiti za pokrivanje jaza između prihoda i rashoda. Također, na istoj sjednici na kojoj smo raspravljali o lošoj financijskoj situaciji Grada, vijećnici vladajuće garniture prihvatili su zaključak o davanju suglasnosti gradonačelniku za kupnju više nekretnina od nekoliko tisuća kvadrata pokraj kolodvora, priča nam oporbeni vijećnik Ivan Matić iz MOST-a i dodaje kako su, vjerovali ili ne, prema ZK izvatku tereni oko autobusnog kolodvora u vlasništvu bliskih rođaka gradonačelnika Župana.

Ni riječ o boljitku kraja

- Iz zemljišnih knjiga jasno je vidljivo kako je jedan od vlasnika terena izvjesni P.Ž., bliski rođak našeg gradonačelnika. Da nam je to zemljište uistinu potrebno za napredak i boljitak našeg kraja ne bismo ni riječ rekli, ali već imamo parking u neposrednoj blizini, koji je prazan. Kad smo ga upitali koja je svrha parkinga, bahato i arogantno je odgovorio kako će tu parkirati četiri točka, ističe Matić, dok vijećnik Igor Jurjević naglašava kako ovakve odluke za Obrovac nisu ništa novo.
- Agencija za nekretnine Grad Obrovac nastavlja s radom i djelovanjem kako su i naviknuli sve ove godine. Za genijalnu odluku gradonačelnika glasalo je devet vijećnika s njegove liste i oni su očito suodgovorni u ovom klijentelizmu i jasnom nepotizmu, navodi Jurjević.
Nažalost, nakon više poziva nismo uspjeli razgovarati s gradonačelnikom Antom Županom već nam je djelatnica Gradske uprave prenijela njegovu poruku »kako je kupnja zemljišta hipotetska stvar i ako dođe do kupnje, sve će biti transparentno i po zakonu.«

Ocjena: 
Prosječno: 4 (3 glasova)