Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

U COIN-u predstavljen projekt “ROSIE” namijenjen malim i srednjim poduzetnicima

23.05.2018. 09:00
U COIN-u predstavljen projekt “ROSIE” namijenjen malim i srednjim poduzetnicima


U prostoru COIN-a u Zadru održano je nacionalno predstavljanje projekta “ROSIE” (Responsible and Innovative SMEs in Central Europe) koji je namijenjen malim i srednjim poduzećima koja nisu dovoljno inovativna i razvijena. Predstavljanje je organizirala ustanova INOVAcija u suradnji s Gradom Šibenikom i Driope d.o.o. s ciljem upoznavanja poduzetnika, ponajprije malih i srednjih poduzeća, s pristupom i osnovama odgovornih inovacija (Responsible Innovation).
Kako je istaknuo voditelj projekta „ROSIE“ Mario Grabarić, svrha prezentacije je da se male i srednje poduzetnike upozna s konceptom odgovornih inovacija, kako bi se proces inovacija stože nadgledao i izbjegle eventualne štetne posljedice.
– Cilj projekta je, među ostalim, poduzetnicima predstaviti alate pomoću kojih mogu odgovorne inovacije implementirati u svoje poslovanje, a projekt uključuje i pružanje edukacije o boljoj povezanosti svih aktera koji žele biti odgovorno inovativni, kazao je Mario Grabarić, naglašavajući kako se kroz ovaj projekt potiče suradnja između dionika iz privatnog, javnog i civilnog sektora, te se uvođenjem odgovornih inovacija u poduzetništvo stvaraju povoljni uvjeti za primjenu znanja, inovacija i novih tehnologija u razvoju proizvoda. Uz pomoć transnacionalne suradnje žele se poboljšati vještine poduzetnika i ostalih dionika inovacijskog lanca u svrhu promoviranja odgovornih inovacija u malom i srednjem poduzetništvu. Glavni rezultati projekta su razvoj strategije za implementaciju i promociju odgovornih inovacija, razvoj i testiranje alata za njihovu implementaciju u malo i srednje poduzetništvo, te osposobljavanje konzultanata/ica za daljnju primjenu odgovornih inovacija na području Zadarske županije i šire.
Također, naveo je Grabarić, riječ o prvom projektu ovakve vrste na području Zadarske i Šibensko-kninske županije koji je fokusiran na male i srednje poduzetnike.