Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

POTPISAN SPORAZUM Dukić: Nalazimo se u izazovnom trenutku, ali Sveučilište se ne smije prestati razvijati

22.05.2020. 13:33


Jutros je u Rektoratu Sveučilišta u Zadru potpisan Sporazum o sufinanciranju troškova gradnje u provedbi projekta Studentski smještaj i prehrana u Novom kampusu Sveučilišta u Zadru. Sporazum je u ime Sveučilišta potpisala prof. dr. sc. Dijana Vican, rektorica Sveučilišta u Zadru, a u ime Grada Zadra zadarski gradonačelnik Branko Dukić, koji su istaknuli važnost ovog projekta, prvenstveno u podizanju studentskog standarda.
Podsjetimo kako je u svrhu provedbe projekta izgradnje studentskog doma i restorana s kolnim prilazom, koji se sufinancira iz Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt "Studentski smještaj i prehrana u Novom kampusu Sveučilišta u Zadru K.K.09.1.2.01.0015", Gradsko vijeće Zadra na sjednici održanoj 14. studenoga 2019. godine, a na zamolbu Sveučilišta u Zadru za sufinanciranje projekta, donijelo Odluku o sufinanciranju troškova gradnje u provedbi projekta. Odlukom je određeno da će Grad Zadar sufinancirati ovaj projekt u ukupnom iznosu od 6.236.223,70 kuna. Ta je odluka donesena jednoglasno čime je zaokružena financijska konstrukcija za ovaj iznimno važan projekt za Sveučilište u Zadru i za Grad Zadar.
Kako je na današnjem potpisivanju sporazuma istaknula rektorica Sveučilišta u Zadru Dijana Vican, Grad Zadar je sufinaciranjem pomogao da se brojni koraci koji vode ka realizaciji ovog značajnog projekta prijeđu sa što manje prepreka, te je ovom prigodom zahvalila gradonačelniku Dukiću i Gradskom vijeću, te svim vijećnicima na pomoći.
– Ovim će se projektom značajno podići studentski standard jer će studentski dom raspolagati sa 129 soba s 300 ležajeva, a restoran će biti suvremeni i reprezentativni prostor s 500 sjedećih mjesta i dnevno će moći pripremiti 3.800 obroka, kazala je rektorica Vican i naglasila da je ovaj projekt veliki korak za Sveučilište, ali i veliki poticaj za nju kao rektoricu.
Zadarski gradonačelnik Branko Dukić u ime Grada Zadra zahvalio je Sveučilištu na prilici da pomognu u realizaciji ovog važnog projekta.
– Zadar kao sveučilišni grad izgradnjom doma i restorana još više će dobiti na važnosti, i mada se nalazimo u izazovnom trenutku, Sveučilište se ne smije prestati razvijati. Studentski smještaj je veliki korak ka rješavanju studentskog pitanja koje je za naš grad jako važno, kazao je gradonačelnik Dukić, te istaknuo odličnu suradnju Grada i Sveučilišta koja će se nastaviti i nekim budućim projektima.