Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Dukić: “Borci našeg kraja dali su nemjerljiv doprinos u borbi protiv fašizma!”

22.06.2018. 08:28
Dukić: “Borci našeg kraja dali su nemjerljiv doprinos u borbi protiv fašizma!”


Obilježavanje 22. lipnja – Dana antifašističke borbe, državnog blagdana Republike Hrvatske, u Zadru je bilo kratko, a ni mediji nisu bili pretjerano zainteresirani.
No, gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić sa suradnicima nastavio je tradiciju i položio vijenac na spomen obilježje na Narodnom trgu. Cijeli događaj glazbeno je ispratila Gradska glazba Zadar.
Gradonačelnik je kazao da svi znamo koliko je Zadar pretrpio u svim ratovima, pa tako i za vrijeme fašizma.
– I zato se svake godine dolazimo pokloniti svim žrtvama narodno oslobodilačkog rata, pogotovo borcima ovog našeg kraja koji su tada dali nemjerljiv doprinos u borbi protiv fašizma, kao i protiv svih totalitarnih režima. Treba naglasiti da ono na čemu je zasnovana  i slobodna Republika Hrvatska na tome je zasnovana i cijela Europa, kazao je Dukić.
Pitali smo gradonačelnika da prokomentira slabu medijsku popraćenost događaja
-Možda zbog kiše, zaista ne znam zašto je slaba popraćenost. Svi su obaviješteni o događaju. Možda im je bilo rano s obzirom da se slavilo do dugo u noć zbog nogometne utkamice. Ne treba tražiti razloge, kazao je Dukić.
Gradonačelnik sa suradnicima i ove je godine nastavio tradiciju neodlaska na Gradsko groblje “pod zvijezdu”.
-Svi znamo što je bilo za kasnije vrijeme totalitarnog režima i što je za vrijeme Domovinskog rata značila ta zvijezda. Poštujemo sve žrtve narodno-oslobodilačkog rata i želimo im odati dostojanstvenu počast. Želimo da sve nevine žrtve počivaju u miru, a politiku i ostale stvari poput totalitarnih režima treba jednom za svagda odbaciti, kazao je Dukić.