Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Brojna poznata imena na vanjskim terenima Višnjika

22.06.2021. 06:34


Na jučerašnjoj konferenciji za medije predstavljeno je treće izdanje Zadarske ljetne lige. Ove godine bogatije nego ikada s ukupno 21 prijavljenom momčadi iz tri dalmatinske županije. Naslov će braniti Sfinga Staffordi koji su u prošlosezonskom finalu svladali Talvi putovanja, a konkurencija će im biti nikad snažnija, s brojnim poznatim imenima s hrvatskih košarkaških terena.
– U proces organizacije ovogodišnjeg izdanja Ljetne lige ušli smo s preliminarnim pozivom zainteresiranim momčadima koji je objavljen 12. travnja kako bismo procijenili interes za sudjelovanjem i kako bismo postavili format natjecanja. Na poziv je odgovorilo 14 timova koji su i prošle sezone nastupali u ligi te nekolicina novih momčadi. Organizacijski tim je odlučio da će i ovogodišnje izdanje imati 16 sudionika te da će se dva mjesta ostaviti otvorenima za nove momčadi koje će priliku za ulazak u glavni turnir imati kroz kvalifikacije – kazao je Riki Pahlić iz KK Diadora.


Regionalni karakter
U kvalifikacijama koje počinju 1. srpnja sudjelovat će sedam timova koji će tražiti put do glavnog turnira koji počinje 8. srpnja i traje do 14. kolovoza.
– Momčadi će biti podijeljene u četiri skupine, a dvije najbolje prvoplasirane izborit će plasman u četvrtfinale, nakon čega će se turnirskim sustavom natjecanja odlučiti pobjednik ovosezonskog izdanja Ljetne lige – dodao je Pahlić.
Premda u svom nazivu ima pridjev »zadarska«, Ljetna liga nije ograničena samo na područje grada Zadra. Uz brojne kvartovske momčadi, kao i one iz njegove okolice, regionalni karakter natjecanju daju tri sastava izvan županije. Uz prošlosezonske sudionike Strožanac i Vodice, ove godine će se natjecati i jedan splitski sastav.
– Riječ je o Štaciji iz Splita, što dodatno oplemenjuje našu ligu. Pozvao svih sve sudionike na fer i korektnu borbu i sportsko ponašanje kakvom smo mogli svjedočiti i u dosadašnjim izdanjima lige. Vjerujem da će se gledatelji okupiti u velikom broju i da ćemo ponovno napraviti pravu feštu i pravi spektakl. Ako nas posluže vremenske prilike i ako epidemiološka situacija bude povoljna, vjerujem da ćemo još jednom ispričati lijepu košarkašku priču – rekao je Ivica Dokoza, predstavnik KK Diadora.


Mnoštvo trofeja
Konačni sastavi se neće znati sve do samog početka srpnja, odnosno do završetka kvalifikacija, ali već sada je jasno da će i ovosezonsko izdanje biti »dobra prilika za skauting« brojnim momčadima iz HT Premijer lige.
– S obzirom na to da u kvalifikacijama sudjeluje sedam timova od kojih će pet ispasti, ideja je bila ostaviti dva mjesta otvorenima za igrače koji neće proći kvalifikacije. Od poznatijih imena valja istaknuti da je Bokanjac ponovno složio pravu premijerligašku momčad s našim »starim znancima« Jakovom Vladovićem, Šimom Špraljom i Sinišom Štembergerom. Za Kukljicu će već treću godinu zaredom nastupiti Šime Lisica, dok će Pankracije Barać igrati za Talvi putovanja. Liga je iz sezone u sezonu sve jača i privlači veliki broj poznatih igrača s hrvatskih parketa – otkrio je Donat Vidov, predsjednik Zadarske ljetne lige.
Utakmice će se igrati u već ustaljenim terminima od četvrtka do nedjelje, s počekom u 20 i 22 sata, pa će Zadrani u iščekivanju povratka abaligaške košarke ljetnu pauzu i ove godine moći popuniti s osam zanimljivih okršaja na tjednoj razini.




Kazni me za dobro
Kao i prošle sezone i ove godine će se tijekom Ljetne lige provoditi akcija »Kazni me za dobro« u kojoj će se posebno valorizirati viteštvo na vanjskim terenima ŠC Višnjik.
– Nećemo kažnjavati momčadi za tehničke pogreške, već ćemo za svaku utakmicu koja završi bez tehničke pogreške u zajednički fond uplatiti 200 kuna. Kompletan iznos će se donirati u humanitarnu udrugu po izboru pobjednika natjecanja – kazao je Vidov.