Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Damir Čačić novi je trener NK Zadarnova

22.07.2020. 09:13


Damir Čačić novo je trenersko pojačanje u stručnom stožeru Nogometnog kluba Zadarnova. Iskusni, 49-godišnji trener s najvišom PRO licencom, našem će klubu pristupiti 1. kolovoza, nakon što službeno završi njegova čak 20-godišnja karijera u Nogometnom klubu Zadar. Riječ je o čovjeku koji je u zadarskom nogometu gotovo cijeli svoj život, od 11. godine kada je počeo trenirati u školi nogometa NK Zadar. Prošao je sve selekcije kluba sa Stanova, pet sezona igrao i za seniore, a branio je boje i ljubljanske Olimpije, Kopera te Inkera iz Zaprešića. Igračku karijeru završio je 2000. godine upravo u svom matičnom klubu, nakon čega odmah prelazi u trenerske vode.
U dvadeset godina rada kroz njegove su ruke prošle brojne generacije zadarskih nogometaša, od kojih je nemali broj kasnije napravio prvoligaške i međunarodne karijere. Najzvučnije ime svakako je Šime Vrsaljko, srebrni hrvatski reprezentativac, kojega je Čačić trenirao pet i pol godina, a između ostalih tu su i reprezentativni vratar Dominik Livaković te Stipe Perica. Zadarske selekcije dugo je vodio i u Prvoj HNL, a bio je i voditelj škole nogometa NK Zadar.
– Presretan sam i ponosan što smo u našu školu nogometa uspjeli dovesti jedno tako veliko trenersko ime kakvo je Damir Čačić. Imao sam sreću da je i mene trenirao u mlađim kategorijama, a kasnije smo surađivali i kao kolege treneri u školi nogometa. Njegovo veliko nogometno znanje, bogato iskustvo te izvrstan pedagoški pristup u radu s mladima sigurno će rad cijele škole podići na višu razinu. Posebno bih istaknuo njegove kvalitete u samom planiranju rada i trenažnog procesa s ciljem dugoročnog razvoja igrača, a upravo je to glavni cilj našega kluba. Mislim da svi igrači, ali i treneri od njega mogu puno naučiti i doista se veselim početku suradnje u novoj sezoni – kazao je Antonio Perica, voditelj škole nogometa NK Zadarnova.
Čačić će u novom klubu voditi selekciju tića, odnosno djece u uzrastu od 9 do 11 godina.
– Drago mi je što ću postati dio jednog novog, kvalitetnog i ambicioznog projekta kakav je NK Zadarnova. Antonija Pericu poznajem još iz dječačkih dana, kada sam ga trenirao, a još bolje sam ga upoznao kroz zajednički rad u školi nogometa. Svidjelo mi se njegovo razmišljanje o nogometu, trenerska ambicija i želja za kontinuiranim napretkom i zato nisam ni sumnjao da će NK Zadarnova već kroz prvu godinu rada postići zapažene rezultate. Uskoro krećemo zajedno u novu sezonu i siguran sam da je pred ovom školom nogometa velika budućnost – kazao je Čačić. (NK Zadarnova)