Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Biloglav: U Domovinskom pokretu nema neprikosnovenih vođa

22.07.2021. 09:45


Dr. Damir Biloglav, predsjednik podružnice Domovinskog pokreta Zadarske županije, komentirao je neopozivu ostavku Miroslava Škore na dužnost predsjednika stranke Domovinski pokret, kao i na sve ostale dužnosti u stranci.
Naime, Škoro je, podsjetimo, na Facebooku objavio da podnosi ostavku jer smatra da je sazrelo vrijeme da Domovinski pokret, kako navodi dosadašnji predsjednik DP-a, »nastavi svoje uspješno političko djelovanje pod drugim, novim vodstvom.«


Iznenadilo ih
– Ponosan sam, ističe tako Škoro u objavi o ostavci, što smo uspjeli oformiti političku stranku DP, koju je hrvatski narod prepoznao kao opciju koja želi, može i zna očuvati hrvatske nacionalne interese, vrijednosti koje su utkane u naše državne i narodne temelje. Bila mi je iznimna čast i najiskrenije vam zahvaljujem na ukazanom povjerenju, koje sam dobio odlukom da budem prvi predsjednik Domovinskog pokreta. U tek nešto više od godine dana od osnutka naše stranke, zajedničkim smo naporima ostvarili velike uspjehe na državnim i lokalnim izborima, nametnuvši se, uz potvrdu volje birača, kao treća snaga i treća opcija u Republici Hrvatskoj, objavio je Škoro na Facebooku, dodajući da, iako se, iz posve osobnih razloga, odriče prava biti biran na dužnosti i u tijela Domovinskog pokreta, ostat će i dalje vjerni član stranke i svojim sudjelovanjem u njezinom radu te svim pratećim aktivnostima pridonositi ostvarenju njihovih stranačkih interesa.
Upitan za komentar ovoga, za javnost prilično nenadanog poteza Miroslava Škore, predsjednik podružnice Domovinskog pokreta Zadarske županije Damir Biloglav kaže:
– Nas, članstvo, pa i nas koji bismo trebali biti malo bolje informirani, prilično je to iznenadilo, nismo imali prethodnih saznanja. No, pribojavali smo se toga, ipak je ušao u čitavu ovu priču bolestan. Sve ovo bilo bi iscrpljujuće i za potpuno zdravog čovjeka. Vjerojatno postoje i neki drugi razlozi o kojima ne možemo ništa tvrditi, budući da nemamo informacija, saznajemo od dr. Biloglava koji dodaje da u stranci nema unutarstranačkih sukoba.


Nastavljaju rad
Kako kaže dr. Biloglav, ova Škorina odluka ukazuje na njegovu veliku odgovornost uzimajući u obzir vrijeme odluke, vrijeme nakon lokalnih izbora, a dovoljno prije unutarstranačkih izbora najesen.
– Kad je riječ o radu sadašnje ekipe koja vodi Pokret u Zadarskoj županiji, mi ćemo nastaviti raditi kao da se ništa nije dogodilo, ovo neće nimalo utjecati na naš rad, ističe dr. Biloglav koji će, kako i nalaže demokracija, prihvatiti odluku o vodstvu na lokalnoj razini koju donese članstvo.
– Ovim potezom pokazalo se da je Domovinski pokret zaista demokratska stranka, tu nema neprikosnovenih vođa kojima se moraju prilagođavati svi ostali. Tu nema »gazde« čiji suradnici kimaju glavom i podržavaju sve korake. U Pokretu postoje različite ideje, koncepcije, ciljevi i moguće je da je razlika u načinu razmišljanja pravi razlog za ostavku gospodina Škore, a zdravstveni razlozi su možda tu odluku ubrzali i olakšali, zaključuje na kraju dr. Biloglav.