Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Djeca pred “Blagom s potopljene galije”

Autor: Jelica Farkaš

21.08.2008. 22:00
Djeca pred “Blagom s potopljene galije”

Foto: Jelica FARKAŠ



Ovaj posjet muzeju imao je za cilj upoznavanje s vrijednom baštinom ovoga područja, a sukladno njihovom uzrastu prezentirana im je postava “Blago s potopljene galije iz 16. stoljeća”, o čemu im je govorila ravnateljica muzeja, profesorica Gorka Božulić
Mališani biogradskog dječjeg vrtića tijekom ljetnog perioda posjetili su biogradski Zavičajni muzej. Naime, kako su nam kazale njihove odgojiteljice, tete Nila i Slobodanka, ova ljetna mješovita skupina biogradskih mališana broji 30-ak mališana, a posjet muzeju jedna je od aktivnosti redovitog predškolskog programa biogradskog vrtića.
Inače, tijekom ljeta ova predškolska ustanova radi s 50 mališana raspoređenih u dvije skupine te na taj način pruža uslugu roditeljima koji su stalno zaposleni, ali i onima koji rade samo tijekom sezone.
Ovaj posjet muzeju imao je za cilj upoznavanje s vrijednom baštinom ovoga područja, a sukladno njihovom uzrastu prezentirana im je postava “Blago s potopljene galije iz 16. stoljeća”, o čemu im je govorila ravnateljica muzeja, profesorica Gorka Božulić.
– Tijekom ovoga posjeta upoznali smo djecu s općim pojmovima o muzeju i predmetima koji se u njemu čuvaju. Djecu treba na vrijeme, točnije još od malih nogu, usmjeravati i upoznavati s vrednotama naše baštine kako bi je i sami kasnije znali više cijeniti, kazala je između ostalog ravnateljica Božulić.
Od brojnih eksponata bačvi, stakla, pribora za šivanje i ukrasnih predmeta, mališane su, a posebno one muške, najviše impresionirali topovi. Za tren su svi bili na njima i improvizirana bitka je mogla započeti. Ovaj posjet bez sumnje će ostati u sjećanju, kazale su njihove tete, jer će oni nakon ovoga posjeta razgovarati ili crtati ono što su vidjeli i kako su to doživjeli.