Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Mirisi, okusi i boje mora

Autor: Z L

21.10.2012. 22:00
Mirisi, okusi i boje mora


Nizom manifestacija koje će večeras, s početkom u 19 sati biti upriličene u Atriju Kneževe palače: izbor iz fundusa fotografija Ante Brkana, projekcija Brkanovog dokumentarnog filma “Solana”, izložba fotografija portala eZadar “Razglednice”, projekcija fotografija Boška Lučeva i eZadra, uvod u Malu školu brodogradnje kreativne radionice StolArt, recital poezije Ive Šikića Balare – Ivo Juraga Nadov i na koncu prigodni domjenak, otvorit će se manifestacija Zadar more 2012.
Jedna od najpoznatijih zadarskih manifestacija trajat će od danas pa do 27. listopada, odnosno subote kada će završiti akcijom čišćenja podmorja u organizaciji Kluba za ronjenje na dah “2 Dive”, porinućem drvenog broda “Zadar-more” napravljenog za vrijeme manifestacije u Maloj školi brodogradnje i startom regate “Zadarska Koka” na Novoj rivi, a navečer će u prostorijama JK Uskok biti organizirano proglašenje pobjednika regate i fešta.
U sklopu manifestacije u utorak će na Narodnom trgu, s početkom u 10 sati biti organizirana radionica Mala škola brodogradnje kreativne radionice StolArt, a navečer, u 19 sati u Arheološkom muzeju Zadar Abdulah Seferović i Antonija Mlikota održat će predavanje uz projekciju “Zadarski porat” (nastavak) te će biti prikazana projekcija dokumentarnog filma o našoj maritimnoj baštini.
U četvrtak, nastavlja se Mala škola brodogradnje radionice StolArt na Narodnom trgu uz predavanje i projekciju Roka Markovine: “Gajeta Korčulanka-savršenstvo umijeća gradnje malog jadranskog drvenog broda” te projekciju dokumentarnog filma o našoj maritimnoj baštini u Arheološkom muzeju Zadar s početkom u 19 sati.
U petak se nastavlja Mala škola brodogradnje radionice StolArt, navečer u 19 sati ispred Arsenala na programu je nadmetanje četiri kuhara “Četiri hobotnice”, “Arsenalova prsura” – morski specijaliteti u pripremi arsenalovih kuhara, gost večeri bit će Radovan Marčić, održat će se prezentacija električne peke, projekcija fotografija Boška Lučeva, za glazbu će biti zaduženi Caffe del Mar by Mate Kokić, a večer će završiti u 21 sat u Arsenalu koncertom klape “Kontrada” s gostima Bokeljska mornarica 809/Sveučilištem u Zadru, a ulaz na koncert je slobodan.
U petak se nastavlja Mala škola brodogradnje radionica StolArt, a u 19 sati će se u Arheološkom muzeju održati predavanje i projekcija Božidara Petanija “Ronjenje na dah” te projekcija dokumentarnog filma o našoj maritimnoj baštini. Od 16 do 21 sat u JK Uskok zaprimat će se prijave za regatu “Zadarska Koka”.