Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Ronioci očistili Draženicu

Autor: Ante Vidović

21.10.2012. 22:00
Ronioci očistili Draženicu

Foto: Vedran SITNICA



Ronilački savez Zadarske županije organizirao je u subotu akciju čišćenja dijela podmorja uvale Draženica. U akciji je sudjelovalo tridesetak ronioca iz Zadra, Pule, Zagreba, Karlovca i Slavonskog Broda. Iz mora su izvadili automobilske gume, dimnjake i drugi otpad.
– Na ovom području sigurno nije bilo akcija čišćenja podmorja posljednjih trideset godina. Čistimo područje oko takozvanog Vojničkog mula. U organizaciji nam je pomogla Zadarska županija, konkretno pročelnik Olivio Meštrović koji je pronašao način da nam pomogne da gostima platimo smještaj u hostelu. Naš cilj je izvaditi ono što možemo, pokazati to kako bi u javnosti pobudili još jači osjećaj za potrebu očuvanja okoliša, kaže tajnik Ronilačkog saveza Zadarske županije Duško Paulin.
Ronilački savez Zadarske županije za sada čine Ronilački klubovi “Zadar”, “Sveti Roko” iz Bibinja i Klub ronioca na dah “2 dive”. U planu je organizirati jednu veliku akciju čišćenja podmorja u suradnji s turističkim zajednicama i lokalnom samoupravom.