Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Jakšić: Nisam dao ostavku nego sam smijenjen

Autor:

21.11.2008. 23:00
Jakšić: Nisam dao ostavku nego sam smijenjen


Žarko Jakšić više nije trener rukometašica Zadra. Objašnjenje te činjenice Jakšić i klupska Uprava iznijeli su na različite načine. Jakšić je prekjučer prvo odbio dati bilo kakav komentar i uputio nas na Upravu. Mile Bokanović, predsjednik, potvrdio je da je Jakšić sam podnio ostavku nakon loših rezultata seniorske ekipe. No sada se javio i Jakšić s demantijem spomenute Bokanovićeve tvrdnje.
– Potaknut dezinformacijama predsjednika Mile Bokanovića ipak sam morao izaći u javnost s pravim stanjem stvari. Nije istina da sam samoinicijativno podnio ostavku, nego je prava istina da sam nakon razdora u seniorskoj ekipi, gdje su dvije starije igračice koje su bile nositeljice igre prijašnjih sezona, u kojima je Zadar osvojio jedan bod u tri godine, pokušao sam s prijedlogom Upravi kluba da do kraja polusezone odigramo bez ove dvije igračice. Na taj bi se način moglo dijagnosticirati pravo stanje u ekipi pa bismo onda u pauzi odlučili kako dalje. No, isti dan nakon treninga rečeno mi je da se moj prijedlog ne prihvaća i da sam smijenjen s dužnosti trenera seniorske ekipe. Tako da priča o šok terapiji smjenom trenera i o mojoj ostavci ne stoji – kaže Jakšić koji ostaje u klubu i to kao trener kadetkinja.
– Istina je da sam i dalje trener kadetkinja, ali tu se sada javlja još veći paradoks. Naime, kako seniorsku ekipu sačinjava 90 posto kadetkinja, bez nekoliko starijih igračica, i budući da smo treninge zbog manjka termina održavali zajednički, sad mi nije jasno kako će se raditi ubuduće. Nisam trener seniorki, a trener sam kadetkinja, a kadetkinje zapravo i jesu seniorke. Tako je to zamršeno da se teško može odmrsiti – zaključio je Jakšić, kojega je na klupi Zadranki naslijedio Damir Samardžija, Karlovčanin koji je ove sezone pojačao redove Zadar Gortana.